• 瀏覽: 771
  • 回覆: 22
食物及衛生局表示,今年1至10月捕獲超過1.9萬隻活鼠,堵塞超過一萬個鼠洞,兩者都比去年同期增加超過4成。食衛局指出...

兩萬只活鼠?系因為持續混亂為老鼠創造了生存條件?咁也太恐怖了

新聞來源連結:
http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1652905/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E9%A3%9F%E8%A1%9B%E5%B1%80-%E6%88%AA%E8%87%B310%E6%9C%88%E6%8D%95%E7%8D%B2%E6%8E%A5%E8%BF%912%E8%90%AC%E9%9A%BB%E6%B4%BB%E9%BC%A0

熱賣及精選
大陸出現鼠疫,香港怎會幸免??

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。
曱甴比老鼠更可怕

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來
香港太多曱甴,引曬D老鼠出嚟,所以更加要消滅曱甴。😁😁😁😁

引用:
原帖由 3wcom 於 2019-12-4 04:49 PM 發表

食物及衛生局表示,今年1至10月捕獲超過1.9萬隻活鼠,堵塞超過一萬個鼠洞,兩者都比去年同期增加超過4成。食衛局指出...

兩萬只活鼠?系因為持續混亂為老鼠創造了生存條件?咁也太恐怖了

新聞來源連結:
http: ...
食環應該要捉埋污染各橋,隧道,攪到全港好似流濃既過街曱甴...

隔離戴FULL GEAR既是否鬼..
派裝備那位是否係鬼...
派八達通,禮卷那個人是否又係鬼..
TELEGRAM內又有多少係鬼..
朋友被捉,會唔會篤灰,
戴口罩可能係鬼..唔戴又怕被人起底..

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2019-12-4 05:15 PM 發表

曱甴比老鼠更可怕

周圍都有

捉到咁多,可以拎黎做生物實驗.

人形曱甴都5千幾啦

引用:
原帖由 shatin234567890 於 2019-12-4 05:19 PM 發表

周圍都有
老鼠唔會掟磚頭,掟汽油彈,縱火,同私了

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來
引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2019-12-4 05:11 PM 發表

大陸出現鼠疫,香港怎會幸免??
希望香港唔會出現鼠疫,太嚇人了

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2019-12-4 05:23 PM 發表

老鼠唔會掟磚頭,掟汽油彈,縱火,同私了
和理非都恐怖
支持曱甴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2019-12-4 05:15 PM 發表

曱甴比老鼠更可怕
系呀,依家都唔敢輕易出門

曱甴曱甴曱甴 more

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 兩生花 於 2019-12-4 05:16 PM 發表

香港太多曱甴,引曬D老鼠出嚟,所以更加要消滅曱甴。😁😁😁😁
依家香港太混亂,老鼠都到處跑

引用:
原帖由 日本北陸 於 2019-12-4 05:20 PM 發表

捉到咁多,可以拎黎做生物實驗.
估計咁老鼠實驗都唔能用

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]