• 瀏覽: 2,113
  • 回覆: 14
大家好,我係一個窮爸爸,老婆走左佬,有一個八歲但智商得3歲的兒子 (即中度弱智,已有醫生証實)

仔仔4歲當年,聖誕節我帶佢去海港城睇燈飾,佢一睇就愛上,每一年都嗲我去

我家窮,住深水埗,平時無乜娛樂,最多都係落樓下公園行下,所以聖誕節就係佢最開心既日子,可以出尖沙咀

早幾日睇新聞透視,見到海港城一D聖誕節裝飾都無,我都唔知點同仔仔講好,不過我都會照樣帶佢出去,但係出到去,佢見到無聖誕節裝飾,我諗佢會好失望

每年最開心既日子,就俾你地破壞晒!

曱甴們,多L謝你地,俾左一個不一樣的聖誕節我地,如果殺人係無罪的話,我會出來斬死晒你地班仆街!

支持警察嚴正執法!
引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2019-12-4 02:22 PM 發表
大家好,我係一個窮爸爸,老婆走左佬,有一個八歲但智商得3歲的兒子 (即中度弱智,已有醫生証實)

仔仔4歲當年,聖誕節我帶佢去海港城睇燈飾,佢一睇就愛上,每一年都嗲我去

我家窮,住深水埗,平時無乜娛樂,最多都係落樓下公園行下,所以聖誕節就係佢最開心既日子,可以出尖沙咀

早幾日睇新聞透視,見到海港城一D聖誕節裝飾都無,我都唔知點同仔仔講好,不過我都會照樣帶佢出去,但係出到去,佢見到無聖誕節裝飾, ...
商家不做蝕本生意
https://www.youtube.com/watch?v=uQ4m3TakpYI

又到聖誕
又到聖誕
今年聖誕雖冇燈飾絢燦
入黑時有火光助慶

周未永遠浪漫
手足必定會聚
為保香港晚間更熱烈
聖誕煙火少不了

我真係好愛我仔仔,我唔想我仔仔唔開心,但係海港城唔會有聖誕裝飾了,唉!

(其實係咪真係無?海港城有無趕工制作?我少出尖沙咀,有無ching行過,可否告知,謝謝)

帶佢8號出去感受下愛港力量 既忠精心 你個仔即衝滿愛港心呀

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2019-12-4 10:02 PM 發表
我真係好愛我仔仔,我唔想我仔仔唔開心,但係海港城唔會有聖誕裝飾了,唉!

(其實係咪真係無?海港城有無趕工制作?我少出尖沙咀,有無ching行過,可否告知,謝謝) ...
海港城嘅裝飾,尖沙咀嘅燈飾,主要目的是用來吸引遊客來港消費,唔係用來服務香港人。今年遊客無晒,所以慳皮唔會再整任何裝飾燈飾。

尖東一帶仲有好多燈飾,未必一定海港城,順道睇下其他,或者未必失望呢

上深圳睇啦 會給你驚喜

引用:
原帖由 真。浪漫的蛋 於 2019-12-5 09:45 AM 發表
上深圳睇啦 會給你驚喜
👍

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2019-12-4 02:22 PM 發表

早幾日睇新聞透視,見到海港城一D聖誕節裝飾都無,我都唔知點同仔仔講好,不過我都會照樣帶佢出去,但係出到去,佢見到無聖誕節裝飾, ...
就算果日有,都會「和你睇」
不如返去深圳睇啦,

請問各位深圳邊到有好似海港城咁著名既聖誕裝飾?上面講左我係窮爸爸,我要開始儲定錢上深圳了

而家條街只係得返呢D小規模燈飾,唉,我仔仔肯定好傷心了

我個仔都嗲我要帶佢睇聖誕裝飾,我即刻鬧佢點解咁崇洋,係咪想大咗做漢奸!

精神病問題,精神科解決!
五大抗抑鬱藥,缺一不可!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]