• 瀏覽: 911
  • 回覆: 18
唔係脫節,而係多內鬼。

引用:
原帖由 cryingwife 於 2019-12-4 12:21 PM 發表
香港學校老師有沒有教導學生六四事件?有無講解點解四川汶川大地震啲中、小學就震到爛曬但係幹部啲屋就堅過石堅?有無評論下點解咁多高官走資去美國? ...
有資料或者證據可以攞出嚟,邊個國家無呢啲嘢,係中國嘢就無限放大?
身為中國人當然要去了解中國國情同歷史,否認自己係中國人就爛開,去擁抱西人,做一個“正西人”!

引用:
原帖由 cryingwife 於 2019-12-4 12:30 PM 發表

你認為無資料?你生活在火星?定你認為共產黨係民選政府?呢個世界無五毛?
有資料都唔使攞出嚟?齋噏有用?

引用:
原帖由 理+誠 於 2019-12-4 12:08 PM 發表
唔係脫節,而係多內鬼。
係脫節因有內鬼

大小姐一針見血
我敢講香港大學牲已經沒有出路!係你地自己搞死自己的、攬炒!求仁得仁啦!

引用:
原帖由 scottie_csp 於 2019-12-4 12:27 PM 發表

有資料或者證據可以攞出嚟,邊個國家無呢啲嘢,係中國嘢就無限放大?
身為中國人當然要去了解中國國情同歷史,否認自己係中國人就爛開,去擁抱西人,做一個“正西人”! ...
佢地只想要"想要既答案" 其他既都係不必要同假資料

引用:
原帖由 喜樂無窮 於 2019-12-4 12:53 PM 發表
佢地只想要"想要既答案" 其他既都係不必要同假資料
前提係佢哋嘅問題係不切實際

引用:
原帖由 cryingwife 於 2019-12-4 12:21 PM 發表
香港學校老師有沒有教導學生六四事件?有無講解點解四川汶川大地震啲中、小學就震到爛曬但係幹部啲屋就堅過石堅?有無評論下點解咁多高官走資去美國? ...
教育是要教人正面、積極、向上,不要偏向教負面東西,令人非常消極,

就像香港青年要「攬炒」,攬住一齊死就是非常激進、負面的思想,對個人和社會都很危險,要不得!

支持政府即時委任佢做教育局長,頂替楊潤雄

主題標籤 #教育局
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]