• 瀏覽: 14,943
  • 回覆: 322
  • 追帖: 1
+6
仔仔有日突然問我~爸爸,點解親中派人士覺得大陸咁好,又要留係香港,唔移民去大灣區嘅? 如果佢哋去晒大灣區,咁香港咪剩低民主派人士,咁香港咪唔會有爭拗,人人意見一致咁去爭取民主囉!

仔仔又話,點解大灣區咁好,係個度居住嘅香港人有病,又要返香港公立醫院睇醫生嘅,乜大陸醫療設備唔係好先進嘅咩? 唔知點答仔仔,唯有叫佢大個之後要移民去三藩市灣區,而唔係大灣區

我 promise 你地以後唔再搞事,大家做返好朋友,OK?
引用:
原帖由 西門町 於 2019-12-4 07:38 AM 發表
仔仔有日突然問我~爸爸,點解親中派人士覺得大陸咁好,又要留係香港,唔移民去大灣區嘅? 如果佢哋去晒大灣區,咁香港咪剩低民主派人士,咁香港咪唔會有爭拗,人人意見一致咁去爭取民主囉!

仔仔又話,點解大灣區咁好,係個度居住嘅香港人有病,又要返香港公立醫院睇醫生嘅,乜大陸醫療設備唔係好先進嘅咩? 唔知點答仔仔,唯有叫佢大個之後要移民去三藩市灣區,而唔係大灣區 ...
無中有仔系列?
還是「仔」是另有所指?

仔仔又問,明明香港回歸左係中國領土,點解班反中人士唔離開滾番去老尾同大陰帝國呢d"民主"國呢

引用:
原帖由 jone_kuok 於 2019-12-4 07:42 AM 發表

無中有仔系列?
還是「仔」是另有所指?
你點知仔仔唔係我親生嘅呢?

引用:
原帖由 akanesk 於 2019-12-4 07:50 AM 發表
仔仔又問,明明香港回歸左係中國領土,點解班反中人士唔離開滾番去老尾同大陰帝國呢d"民主"國呢
因為英美唔肯接收香港人囉! 但係大灣區歡迎香港人前往定居喎,點解你唔去呢?

仔仔有冇問你連香港係大灣區一部分都唔知,咁蠢學乜人做老豆?

香港係大灣區一部分,所以親中、承認中國人啲人留係度

美國唔係中國,所以唔鍾意中國啲人、唔認自己係中國人啲物體要走

引用:
原帖由 33Chris 於 2019-12-4 08:00 AM 發表
仔仔有冇問你連香港係大灣區一部分都唔知,咁蠢學乜人做老豆?
你話係就係,咁我話北極係香港一部份得唔得

引用:
原帖由 西門町 於 2019-12-4 07:54 AM 發表

你點知仔仔唔係我親生嘅呢?
我唔知啊,我是疑問,等你答。

引用:
原帖由 西門町 於 2019-12-4 08:05 AM 發表

你話係就係,咁我話北極係香港一部份得唔得
嘻嘻,曱甴自己跳樓仆街死!

粵港澳大灣區係乜都唔知,抵你個仔俾人笑

引用:
原帖由 西門町 於 2019-12-4 07:38 AM 發表

仔仔又話,點解大灣區咁好,係個度居住嘅香港人有病,又要返香港公立醫院睇醫生嘅,乜大陸醫療設備唔係好先進嘅咩? 唔知點答仔仔,唯有叫佢大個之後要移民去三藩市灣區,而唔係大灣區 ...
我教你答!同個仔講6月前香港環境、設施、樣樣都比大灣區好!而香港又係中國嘅一部分!所以反而有很多內地市民申請來港、但自從比班暴徒曱甴破壞後、香港漸漸變成烏克蘭2.0!令到原本美好嘅香港變成人間地獄!而呢班暴徒曱甴成日都想做英、美走狗!所以香港政府應批比班暴徒曱甴政治難民!用專機送班暴徒曱甴去英、美兩地!張香港變回一個寧靜、而安全嘅香港!最後你要嚴肅地同你個仔講!香港係中國嘅一小部分!冇論香港變成點!都改變吾到香港係中國領土嘅香港!

引用:

低能老豆白痴仔。
香港係大灣區內的二個特區之一!
兩父子一齊入庇護工場吧。
出面好危險。

引用:
原帖由 Lpo13579 於 2019-12-4 08:09 AM 發表

嘻嘻,曱甴自己跳樓仆街死!
你話親中人士係曱甴

引用:
原帖由 神名綾人 於 2019-12-4 08:11 AM 發表
粵港澳大灣區係乜都唔知,抵你個仔俾人笑
我仔仔只知道英聯邦係乜,佢仲好想香港可以加入英聯邦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]