• 瀏覽: 4,268
  • 回覆: 58
+2
【星島日報報道】一名警員10月中在觀塘港鐵站執法時被人以利器割傷頸部。受傷警員接受央視訪問時,批評香港有部份人完全失去獨立思考,被其他人影響而作出激進行為,質疑香港教育制度是否出了問題。  他表示當日到達現場發現並無發生刑事毀壞案,準備離開時右頸被人捅了一下,見到襲擊他的人手持武器,右手正向後縮。他指當時不知道傷勢嚴重,見到地下有血,上衣濕了,才知道流了很多血。  ...

【星島日報報道】一名警員10月中在觀塘港鐵站執法時被人以利器割傷頸部。受傷警員接受央視訪問時,批評香港有部份人完全失去獨立思考,被其他人影響而作出激進行為,質疑香港教育制度是否出了問題。  他表示當日到達現場發現並無發生刑事毀壞案,準備離開時右頸被人捅了一下,見到襲擊他的人手持武器,右手正向後縮。他指當時不知道傷勢嚴重,見到地下有血,上衣濕了,才知道流了很多血。  ...

一邊係毅進警察,一邊係新移民學生。大家都係上堂瞓覺、打機、溝女,無心向學。
關「香港教育制度」乜事啊?央視新聞!

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/觀塘遭割頸警員-質疑教育制度出問題-100500072.html

8964天安門事件,好可能係大陸國教出問題所致 

引用:
原帖由 色情變態佬 於 2019-12-3 09:58 AM 發表
教育擺明崩壞
知書識禮,宜家高學識又如何?
道德人性盡失,以為高學歷就目空一切
高學歷一定好人?
低學歷一定壞人?
你意思即係:
黑社會一定壞人?
警察一定好人?

引用:
原帖由 色情變態佬 於 2019-12-3 09:58 AM 發表
教育擺明崩壞
知書識禮,宜家高學識又如何?
道德人性盡失,以為高學歷就目空一切
高學歷一定好人?
低學歷一定壞人?
你個暱稱咁特別,就知香港教育崩壞啦 

引用:
原帖由 色情變態佬 於 2019-12-3 10:07 AM 發表

用下腦,樹大有枯枝
警察都有壞,法庭都判唔小坐監
黑社會入面都有d有人性,有底線
唔好成日覺得個個好似你咁坐住個腦
唔識思考,用身份黎判斷好壞 ...
你自己都識得講:唔好用身份黎判斷好壞。
點解你阿爺(土共)仲要老屈香港教育制度呢?

引用:
原帖由 色情變態佬 於 2019-12-3 10:10 AM 發表

呢頭講完,果頭你就完美表現無知兼白痴
企起身思考下
我個稱號,你可以判斷我好壞
是非黑白,我地都分得好清。
用刀割頸,淋汽油燒人,都係罪不可卸,但關香港教育制度乜呢?

引用:
原帖由 bomdhead 於 2019-12-3 10:14 AM 發表

教協正是罪魁禍首, 培植出一班仇中仇警高學歷暴戾畜牧!
香港勝在有班保家衛港, 滿腔熱血優良警隊, 係啲PK曱甴冷嘲熱諷為毅進仔!
六月份之前,香港人都很尊重香港警察。
但六月份之後,點解香港警察會變晒過街老鼠?
因為教協?你自己有無用腦想清楚?

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2019-12-3 10:22 AM 發表
而家 d 大學牲係專心磚頭舖馬路,製造汽油彈
你又玻璃心起 

引用:
原帖由 色情變態佬 於 2019-12-3 10:24 AM 發表

識判斷對錯,
但無道德人性,明知而去做,咁係咪教育有出問題?
不問立場,不論黃藍,每一方有人受傷
另一方有人大讚,是不是出現問題?

教育唔係淨求知識
仲要學做人,道德,人性
呢d唔係跟住本書去做,而係個人修養內涵
回覆左你幾次,覺得你本質唔差
希望你會用正確既道路去爭取
唔好鑽牛角尖 ...
有書,你自己唔去好好讀,乜Q都入教師數。再唔係,就怪責關香港教育制度。

怪不得共產黨永遠都覺得自己無錯。錯,都係西方國家!

引用:
原帖由 色情變態佬 於 2019-12-3 10:29 AM 發表

你自己都識打,
教育制度, 咁點解你會覺得教育係身份?
教育工作者先係身份(老師)
宜家係講個制度有問題
身份,係指警察同黑社會啊!關教育制度乜事呢?

原帖由 色情變態佬 於 2019-12-3 10:24 AM 發表

識判斷對錯,
但無道德人性,明知而去做,咁係咪教育有出問題?
讀唔讀書,在唔在心,係學生個人問題,關教育乜事呢?

不問立場,不論黃藍,每一方有人受傷
另一方有人大讚,是不是出現問題?
被補示威者有五千幾人;停職黑警,就一個都無。
你話是不是出現問題呢?

教育唔係淨求知識
仲要學做人,道德,人性
呢d唔係跟住本書去做,而係個人修養內涵
回覆左你幾次,覺得你本質唔差
希望你會用正確既道路去爭取
唔好鑽牛角尖 ...
你自己都識講:仲要學做人,道德,人性
去學唔學,係要靠學生自己!

引用:
原帖由 色情變態佬 於 2019-12-3 10:39 AM 發表

其實你唔好樣樣都串聯共產黨
好似被害妄想既精神病人,
照你咁講,唔需要教育工作者,
全部無師自通,
當然閣下品性惡劣,又真係唔關教育事
個警察係接受黨媒央視訪問,而唔係香港主流媒體。

「香港教育制度出問題」絕對係黨媒引導性題目,共產黨擺明想老屈香港教育啦!

引用:
原帖由 bomdhead 於 2019-12-3 10:48 AM 發表

你不如用吓腦, 點解咁撚多想香港死仇中漢奸賣港求榮!
https://www.youtube.com/watch?v=PMdTdHc-65o
自由社會,我唔可以控制其他人想法。
正如女人去做雞,有人話唔道德,有人話正常交易。
邊可以話得埋?

引用:
原帖由 cwilson1 於 2019-12-3 10:52 AM 發表

咪古惑他人,思想仲停30年前?火星來的嗎?

睇下人地移居上海廿多年至幾年的香港人怎評大陸啦!
成班在香港煽動大陸怎衰爛衰的黃怪物,根本係一班柒

https://youtu.be/qedmy4XkLaU

今次華記呢個制作真係正! ...
的而且確,大陸生活比以前好很多,「很多香港人」都趨之若鶩。
所謂「很多香港人」,只係指一班低收入香港人。
對於一班高收入、高文化的香港人來講,佢哋寧願留嚮香港生活,都唔會移居大陸啦!

你自己又會唔會移居大灣區呢?

引用:
原帖由 bomdhead 於 2019-12-3 11:07 AM 發表

咪就係囉, 你偏要將你個人想法強加於人認同, 典型深黃思維!
你有自由狂屌美國佬,人哋亦有自由狂屌共產黨。點解?因為香港依家仲有言論自由。
點解香港人要反送中?就係唔想香港被大陸化。如果未明,除非你係典型深藍思維啦!

主題標籤 #港鐵
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]