• 瀏覽: 4,245
  • 回覆: 149
+2
引用:
原帖由 cwilson1 於 2019-12-3 11:50 AM 發表
睇番幾年前中大學生會在校園貼粗口侮辱教署副局長,俾當時一個國內交流生一個ko幾個學生會幹事
一個國內生勝5個香港學生

今天,一個深圳女生打敗你30個香港示威師生
看到港生如此江河日下

真想問曱甴你地,扮乜銀高質素? ...
如果你覺得大陸乜都好,又咁討厭香港,點解仲要走落香港呢?

楊潤雄,葉見完你班賤教棍,俾番d良心出來,唔好再毒害香港班學生了!

你地根本冇心要教學生學好知識提升國競爭力,因為你地的私心,香港的學生變了暴民及娼婦,香港成了萬刦不復了

引用:
原帖由 cwilson1 於 2019-12-3 11:52 AM 發表

只見到不少所謂大學曱甴是垃圾,你不如俾片大家睇香港新緊批大學生如何高質?

吹!無用的!
我身邊識幾件深藍,說法同你如出一轍。
住公屋,有份正當職業,叫做不仇衣食。
假期就同老婆返大陸,經常羨慕大陸人現今生活。
日日狂鬧暴徒、曱由,但佢地一直無講要搬返大陸住,你知點解嗎?

引用:
原帖由 港人共敵777 於 2019-12-3 12:10 PM 發表

如果你覺得大陸乜都好,又咁討厭香港,點解仲要走落香港呢?
返去訓啦,香港是中國的。中國香港人有自由去邊就去邊!
你做咩野要千方百計要套人限住邊度邊度!係咪有思想問題呢?

中國有國力,中國人住世界邊處都是隨心所欲,
Ps......
但,一班無意義的白痴口嗡民主郤局限自己,枷鎖自己只許住邊住邊,儍咗呀?

引用:
原帖由 港人共敵777 於 2019-12-3 12:24 PM 發表

我身邊識幾件深藍,說法同你如出一轍。
住公屋,有份正當職業,叫做不仇衣食。
假期就同老婆返大陸,經常羨慕大陸人現今生活。
日日狂鬧暴徒、曱由,但佢地一直無講要搬返大陸住,你知點解嗎? ...
你身邊的人,我又唔識,我點答你?我點知你識親的人都咁啫?

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2019-12-3 12:06 PM 發表

關工作流程咩事?
因為你話教師唔教,所以覺得你未必了解香港教師平日工作情況!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2019-12-3 12:28 PM 發表

你身邊的人,我又唔識,我點答你?我點知你識親的人都咁啫?
佢地經常去參加工聯宴會, 仲要出任幹事,你話有幾深藍呢?

引用:
原帖由 港人共敵777 於 2019-12-3 12:32 PM 發表

佢地經常去參加工聯宴會, 仲要出任幹事,你話有幾深藍呢?
看來你黃到迷失了你自先真

不知藍的意義,藍係指一班滿意香港生活,想安居樂業,想香港繼續安定繁榮的人!佢地反對黃人,係因為黃人破壞!
藍唔藍,唔等如去工聯會就係深藍

應該係反對曱甴破壞香港的人,反對暴力的都係藍!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2019-12-3 12:24 PM 發表

返去訓啦,香港是中國的。中國香港人有自由去邊就去邊!
你做咩野要千方百計要套人限住邊度邊度!係咪有思想問題呢?

中國有國力,中國人住世界邊處都是隨心所欲,
Ps......
但,一班無意義的白痴口嗡民主郤局限自己,枷鎖自己只許住邊住邊,儍咗呀? ...
因為你開口埋口都鬧香港差,大陸有幾好,同我識得嘅深藍親戚朋友一模一樣。

既然大陸樣樣都咁好,無理由仲要殘暖香港啦!

引用:
原帖由 港人共敵777 於 3-12-2019 12:30 發表

因為你話教師唔教,所以覺得你未必了解香港教師平日工作情況!
工作情況同教唔教冇關係

家長唔教唔通又唔了解家長工作情況咩

引用:
原帖由 bomdhead 於 2019-12-3 11:31 AM 發表

班低B物體仲以為內地充斥毒奶粉, 坑渠油!
其實大陸得多地方都好過癮,在大陸裡,一部可在街上行走的電力單車,原來只賣1250人仔!
買黎做國內自駕旅遊工具

平過在輕井澤租部電動單,一日要2500日元,仲要我5點前要交回!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2019-12-3 12:40 PM 發表

看來你黃到迷失了你自先真

不知藍的意義,藍係指一班滿意香港生活,想安居樂業,想香港繼續安定繁榮的人!佢地反對黃人,係因為黃人破壞!
藍唔藍,唔等如去工聯會就係深藍

應該係反對曱甴破壞香港的人,反對暴力的都係藍! ...
九十代,我已經返大陸做生意。我識大陸人,肯定多過你啦!

從來無香港人會想破壞自己家園,尤其有屋,有樓,有老婆仔女。
中共越來越想將香港歸入大灣區,變相將香港大陸化。
如果唔係林鄭「霸王硬上弓」,要硬通過「送中條例」,香港會攪成咁咩?

引用:
原帖由 港人共敵777 於 2019-12-3 12:42 PM 發表

因為你開口埋口都鬧香港差,大陸有幾好,同我識得嘅深藍親戚朋友一模一樣。

既然大陸樣樣都咁好,無理由仲要殘暖香港啦!
你自己囚禁自己啫!唔好要人跟你!不少香港人都在其他地區有樓,好似帶膠獸,在澳洲有樓嗰類囉,佢地講得香港仲衰呀!做咩捧佢地出香港都死都霸係度?

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2019-12-3 12:44 PM 發表

工作情況同教唔教冇關係

家長唔教唔通又唔了解家長工作情況咩
當然家長工作情況,都要了解。如果家長本身文化有限或長時間工作,又點教得好仔女呢?

引用:
原帖由 港人共敵777 於 2019-12-3 12:50 PM 發表

九十代,我已經返大陸做生意。我識大陸人,肯定多過你啦!

從來無香港人會想破壞自己家園,尤其有屋,有樓,有老婆仔女。
中共越來越想將香港歸入大灣區,變相將香港大陸化。
如果唔係林鄭「霸王硬上弓」,要硬通過「送中條例」,香港會攪成咁咩? ...
反送中何來問題?這條例在世界多國都有,但香港班攪屎學生攪到佢有問題!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]