• 瀏覽: 25,973
  • 回覆: 180
  • 追帖: 4
+6
黃飛雞可以去老廟開工。恭喜

一班人可能失業了。六成可能系黃人。

不過吾緊要。黃人有黃色經濟圈救返

40億好快陰乾,快則半年,下年呢個時間再撲水吧

引用:
原帖由 開心大少奶^^ 於 2019-12-3 01:15 PM 發表
機場大龍鳳你王歧山個pok kai有份玩呀??

你lomo...你想做國家主席你個pok kai死上去打9死習大啦~你個pok kai夾埋特9個pok kai搞香港托7呀??
73呢條仆街雖然已成功「撻」咗過萬億藏到海外,但心理仍然冇辦法平衡到對香港人果種妒忌同仇恨,而家米盡情羞辱玩九你香港人囉

引用:
原帖由 xxyanlixx 於 2019-12-3 01:20 PM 發表
我咁啱買𣳇港航7號飛溫哥華
好彩退到錢
而家局住坐國泰
有冇同路苦主
有呀,飛6號,退款點攪?

引用:
原帖由 葉問前傳 於 2019-12-3 12:57 PM 發表
quote]原帖由 ingredient 於 2019-12-3 12:52 PM 發表 https://news.discuss.com.hk/images/common/back.gif

間公司債太多,俾利息都已經玩死佢。
多40億,利息邊個俾? 只係拖,死係遲早問題。最簡單方面,北京上海全部民航線由港航接替,有呢啲保証收入,先可以救到佢。 ...
咪又係香港錢 ... [/quote]
化淡廠可解決食水新加坡就唔駛靠馬來西亞😂

引用:
原帖由 開心大少奶^^ 於 2019-12-3 02:52 PM 發表

港人同佢有咩仇??
對於果啲嚴重精神病患,但又大權在握時,佢控制嘅地方就會變成瘋狂世界,常人永遠估佢唔到的

反正間野都救唔返 , 宜家佢地鍾意點罷工都冇所謂啦 🙃🙃

引用:
原帖由 lam1252 於 2019-12-3 02:55 PM 發表

咪又係香港錢 ...
化淡廠可解決食水新加坡就唔駛靠馬來西亞😂 [/quote]
舒緩好多了

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-12-3 09:12 AM 發表

8月頭仲叫人罷工
過埋7號就可以長期罷工,爽呀。

引用:
原帖由 JoeSenior123 於 2019-12-3 08:50 AM 發表

//orientaldaily.on.cc/cnt/news/20191203/photo/1203-00174-001b1.jpg

欠債以億元計的香港航空面臨被「釘牌」危機!空運牌照局昨宣布,基於港航的財政問題已迅速惡化,嚴重影響其履行僱主支薪的責任,甚至能否持續按牌照規定營運亦令人極度憂慮,勒令港航須在本周六(7日)或以前,注入新資金及提升其庫存現金至該局訂定的水平,否則可能面臨 ...
無幾百億資金,影響員工出糧?員工出糧洗唔洗幾百億,十億都出到成個港龍幾個月啦。

引用:
原帖由 喵一喵 於 2019-12-3 11:05 AM 發表

係呀 8間都內地銀行 一早傳大陸大把公司唔掂
以債度日 一係由得佢爆 一係亞爺救 應該陸續有來 睇下亞爺救得幾多
一有連鎖式效應就玩撚完

從內地輸血,反過頭來還會怨恨內地,這樣的企業真的值得救嗎?😧

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]