• 瀏覽: 25,967
  • 回覆: 180
  • 追帖: 4
+6
咪住!!!可能有救!!!
"指從國家開發銀行等八間內地銀行申請四十億元人民幣貸款(約四十四億港元)"劇本應該係,一方面阻白武士救,一方面叫強國救,最後結論係強國救香港,並帶上光環!!
自編自導自演!!

引用:
原帖由 葉問前傳 於 2019-12-3 12:45 PM 發表
咪住!!!可能有救!!!
"指從國家開發銀行等八間內地銀行申請四十億元人民幣貸款(約四十四億港元)"劇本應該係,一方面阻白武士救,一方面叫強國救,最後結論係強國救香港,並帶上光環!!
自編自導自演!! ...
間公司債太多,俾利息都已經玩死佢。
多40億,利息邊個俾? 只係拖,死係遲早問題。最簡單方面,北京上海全部民航線由港航接替,有呢啲保証收入,先可以救到佢。

quote]原帖由 ingredient 於 2019-12-3 12:52 PM 發表

間公司債太多,俾利息都已經玩死佢。
多40億,利息邊個俾? 只係拖,死係遲早問題。最簡單方面,北京上海全部民航線由港航接替,有呢啲保証收入,先可以救到佢。 ... [/quote]
咪又係香港錢,40億...,東江水價錢都係差唔多!!
起個化淡廠都係咁上下,一勞永逸!!

引用:
原帖由 yanyan115 於 2019-12-3 11:47 AM 發表
我買左12月尾飛機票去札幌,如果真係執左,可以攞返錢嗎?我應該點做😭😭😭
我一月尾岡山回港

我真希望冇事😩

上年年尾已經傳佢唔掂,繼續捱多半年仲碰著黑衣暴動衰多兩錢重,卒之都係要摺!

咁米買咗機票都隨時無機搭又無錢回?  咁點算呀?

我咁啱買𣳇港航7號飛溫哥華
好彩退到錢
而家局住坐國泰
有冇同路苦主

希望快啲搵到新資金, 甚至"白武士"收購佢啦。

小弟估計以何賭王嘅信德集團機會高啲, 因為佢名下嘅"噴射飛航"同港航有業務合作, 加上佢曾經同其他財團合組"捷星香港", 睇嚟嗰個集團都幾有心喺航空業發展。

畢竟以香港為基地嘅航空公司, 得國泰一個集團玩晒, 都唔係一件好事!

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-12-3 09:12 發表

8月頭仲叫人罷工
好似仲多過CX / KA / UO加哂 (員工數應該有HX十倍)

仲點叫人信港航!

引用:
原帖由 一家團聚 於 2019-12-3 09:42 發表
其實廚義財困年初已經關始,做後勤方面就知道,好多野同以前唔同哂。
冇錯!

藍十字已於1月7日零時起,新做旅遊保險,唔包港航執笠!

https://topick.hket.com/article/2242446/香港航空旅客注意 藍十字1月7日起港航倒閉不賠償

引用:
原帖由 JoeSenior123 於 2019-12-3 08:50 AM 發表

//orientaldaily.on.cc/cnt/news/20191203/photo/1203-00174-001b1.jpg

欠債以億元計的香港航空面臨被「釘牌」危機!空運牌照局昨宣布,基於港航的財政問題已迅速惡化,嚴重影響其履行僱主支薪的責任,甚至能否持續按牌照規定營運亦令人極度憂慮,勒令港航須在本周六(7日)或以前,注入新資金及提升其庫存現金至該局訂定的水平,否則可能面臨 ...
終於連工都唔駛返。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]