列印

[本港新聞評論] 葉劉憂影響大灣區發展

葉劉憂影響大灣區發展 E-mail 此主題給朋友

(星島日報報道)美國總統特朗普早前簽署《香港人權及民主法案》,多名建制派議員均關注《法案》對香港創科及大灣區發展所帶來的長遠影響。新民黨...

不要怕,掃把頭建議高官帶頭送他們的仔女上大灣區讀書,而不是送去大英帝國讀書。

新聞來源連結:
http://std.stheadline.com/daily/article/detail/2106888/%E6%97%A5%E5%A0%B1-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E8%91%89%E5%8A%89%E6%86%82%E5%BD%B1%E9%9F%BF%E5%A4%A7%E7%81%A3%E5%8D%80%E7%99%BC%E5%B1%95

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
佢顧掂自己個黨先啦

74X
會解散創科局嗎?都無野好做!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 74x 於 2019-12-3 07:57 AM 發表
佢顧掂自己個黨先啦
葉劉個保皇建制新民黨,今次區選全軍盡墨,一席都攞唔到,天有眼囉

回覆 引用 TOP

又話冇野響既原來中左要害,不過呢度d人實睇唔到,此貼必沉

咁多年,科技丶工廠生產,香港一早無,只係靠轉口,水貨扮香港產地。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 2378gv 於 2019-12-3 08:07 AM 發表
又話冇野響既原來中左要害,不過呢度d人實睇唔到,此貼必沉
有影響...就當中要害...?

D人夠話法案可以制裁警察, 可以阻嚇警方執法, 5x傻仔信呢d咩咩法護體, 咪又比人拉左, 咀炮果d實扮睇唔到...

引用:
原帖由 songsong17 於 2019-12-3 08:17 AM 發表

有影響...就當中要害...?

D人夠話法案可以制裁警察, 可以阻嚇警方執法, 5x傻仔信呢d咩咩法護體, 咪又比人拉左, 咀炮果d實扮睇唔到... ...
你可以確定一個退休警察/現任警察家屬都冇喺美國居住/放資產喺美國,有既話實會受到制裁啦

好,一同覽炒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 2378gv 於 2019-12-3 08:24 AM 發表

你可以確定一個退休警察/現任警察家屬都冇喺美國居住/放資產喺美國,有既話實會受到制裁啦
有幾多警察可以比人制裁我就無法確定, 但我確定上周末又拉5x個以為有法案護體傻仔...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kkk168 於 2019-12-3 07:54 AM 發表
  (星島日報報道)美國總統特朗普早前簽署《香港人權及民主法案》,多名建制派議員均關注《法案》對香港創科及大灣區發展所帶來的長遠影響。新民黨...

不要怕,掃把頭建議高官帶頭送他們的仔女上大灣區讀書,而不是送去大英 ...
此種論點亦反映了香港人的思想的盲點。

創新是一種不存在的事物的發現和開發, 所謂的影響只是用他人的發現而去開發, 香港需要的是發現新的技術而去開發, 只有這樣才可以令香港發展成高科技中心。當然這需要技入錢和重要的人才, 和時間。

眼光看遠些吧!

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]