• 瀏覽: 5,164
  • 回覆: 70
難道中國會害怕老美的甚麼人權法麼?老美已經說明白了,香港是中美貿易戰的棋子,曱甴都是老美的砲灰呀。

引用:
原帖由 cindeiella 於 2019-12-3 12:33 AM 發表
中國外交部今日(2日)宣佈將制裁部份非政府組織,及暫停審批美軍艦機赴港休整申請。資深時事評論員劉銳紹指對中方做法不意外,但直言制裁內容完全未見實質反制作用,形容「純粹攞番個彩」。...

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/20191202/720pix/1575288815_ec07.jpg

【香港人權法●拆局】中方欺善怕惡 反制裁美非政 ...
其實不如直接d

追究黑衣暴徒示威者暴行

1. 毆打過百異見市民
2. 謀殺異見市民
3. 殺人放火
4. 恐嚇異見市民
5. 用汽油彈襲撃清理路障的市民
6. 刑事毀壞及縱火商店及恐嚇其員工
7. 武力襲擊香港警察
8.刑事毀壞及縱火交通工具,包括港鐵,巴士,小巴,私家車及電單車
9. 刑事毀壞及縱火多個商場及大學,包括又一城,新城市廣場,理工大學,中文大學,香港大學,城市大學,科技大學。
10. 做假新聞
11. 做假見證
12. 煸動種族仇恨
13.侵害人權

以上暴行鐵證如山。還有很多暴行⋯⋯

笑能死...綠帽申竟然講班兵黎香港只係為左買酒飲..如果真係咁, 美國D納稅者都幾昂狗..俾咁多油錢佢地周圍走去買酒飲..唔知係唔係綠帽申因為被的士老頂綠帽笠到落眼..所以連基本智力都沒埋...真可憐..but the worst not come yet...wait n see

劉銳紹極黃人士。驚先要出黎講啫。廢柴評論員

引用:
原帖由 奧林巴斯 於 2019-12-3 11:21 AM 發表
在香港這個特殊經濟關稅區之下,香港對美國的貿易逆差有300幾億美金,人權法生效之後貿易逆差會擴大還是收窄呢﹖
港奴會貢獻多d

引用:
原帖由 令狐椒 於 2019-12-3 12:45 AM 發表
漢奸話冇用的. 就是最有用的. (如反蒙面法)
漢奸話有用的. 就是最冇用的. (如特赦)
咁都得

引用:
原帖由 ulu888 於 2019-12-3 03:57 PM 發表
制裁美艦咪去呆灣加油,及上岸飲酒叫G囉,又求仁得仁
係就快呀唔係唔敢呀

引用:
原帖由 vinsze_hk 於 2019-12-4 02:25 PM 發表

係就快呀唔係唔敢呀
咪睇上面表現囉

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2019-12-3 12:59 AM 發表
專家都傻更更。國家既面子就系實力既表現。有時有無用唔系單靠數字來表達。。。你了解下前幾年南海事件。中美停曬軍艦。炮彈滿天飛。。你夠話無用都得。。但中國如果一退。以後就無人信中國夠力。就唔會同你合作。。。最後都系美國佬使返曬d戰艦走人 ...
全世界都唔敢制裁,得中國敢點會無料到.之後細國骨牌效應跟風,呢D組織咪無生存空間咯.

引用:
原帖由 令狐椒 於 2019-12-3 12:45 AM 發表
漢奸話冇用的. 就是最有用的. (如反蒙面法)
漢奸話有用的. 就是最冇用的. (如特赦)
漢奸是他們的名字,冚家剷是他們的結局

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]