• 瀏覽: 18,865
  • 回覆: 281
+7
引用:
原帖由 hotman2828 於 2019-12-3 01:00 AM 發表
唔作大好似會死咁!得嗰2、3百人又話千五人
佢都算誠實,如果民陣人妖報數,肯定有150000人

引用:
原帖由 931931 於 2019-12-3 05:21 AM 發表
我係廣告界但冇人聽過搞罷工既? 又係吹水新聞
曱甴扮自己係做廣告界嘛

引用:
原帖由 豆腐魚腩 於 2019-12-3 01:08 AM 發表
原因係黃C少了好多中資廣告,無工開,作個藉口扮有工唔返
我都係咁諗

引用:
原帖由 ddcharles1977 於 2019-12-3 01:12 AM 發表
放無薪假, 扮罷工。
認同

罷一世

請公布所有罷工人士名單,睇下邊間企業敢請佢地賣廣告

做網台又話自己係廣告人

冇工開罷工

全民三罷,廣告同行」、「大人肯罷工,全民三罷,廣告同行」等標語」等標語

其實好多TBB人好愛呢D, 當下D大學生真係以為順口當真理, 真係大不如前

大人唔罷工, 曱甴無得充
廢青扮罷工, 學生戇狗衝

引用:
原帖由 cindeiella 於 2019-12-3 12:26 AM 發表
【新增動新聞】廣告界今日開始發起一連5日罷工,牽頭響應「二百萬三罷」行動,今午在遮打花園舉辦罷工集會,不少人高舉「全民三罷,廣告同行」、「大人肯罷工,學生唔使衝」等標語,集會開始前先為抗爭者默哀一分鐘。...

【新增動新聞】
...
真懷疑是否有10%係真的廣告人,如今假新聞滿天飛,蒙面你話係1500個休班警察都得啦。

引用:
原帖由 jipyrbo 於 2019-12-3 12:30 AM 發表
罷條毛咩,直情咪能返工,日日去暴動,有飯票有女玩有得威,返工把托咩,無得出頭。
有詳細資料嗎?

根本就冇工開

引用:
原帖由 hotman2828 於 2019-12-3 01:00 AM 發表
唔作大好似會死咁!得嗰2、3百人又話千五人
可能打多左個0,150人呀?

派傳單都係廣告界😆😆😆

引用:
原帖由 cindeiella 於 2019-12-3 12:26 AM 發表
【新增動新聞】廣告界今日開始發起一連5日罷工,牽頭響應「二百萬三罷」行動,今午在遮打花園舉辦罷工集會,不少人高舉「全民三罷,廣告同行」、「大人肯罷工,學生唔使衝」等標語,集會開始前先為抗爭者默哀一分鐘。...

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/vdo/20191202/720pix/1575274604_7657.png

【新增動新聞】
...
做乜撚默哀??黑罩意圖謀殺犯死閪咗??

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]