• 瀏覽: 8,826
  • 回覆: 98
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 judylam651 於 2019-12-2 05:55 PM 發表

呈交化學博士報告證非炸藥涉攜TATP回校男生保釋再被拒

辯方的化學博士 ? 無公佈佢咩來頭嘅 ? 咁化學..

補習腦屍

熱賣及精選
引用:
原帖由 fathoz 於 2019-12-2 06:31 PM 發表

話冇問題個d人唔該拎住依 0.5克炸藥係手掌比我地點半示範
多少唔係重點,重點係炸藥本身,係邊度得到,有咩企圖。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fathoz 於 2019-12-2 06:31 PM 發表

話冇問題個d人唔該拎住依 0.5克炸藥係手掌比我地點半示範
吓?係手掌?嘩你咁有人性嘅
我仲諗住喺塞係佢個咀度爆添

引用:
原帖由 胃胃愛涼涼 於 2019-12-2 06:47 PM 發表

補習腦屍
鄺化學博士來自暴大,又係補習腦屍..來頭好猛呢............

回覆 引用 TOP

唔知呢啲專家報告公唔公開?
利申︰我唔識睇。

支持香港警察嚴正執法

祖國國運昌隆

回覆 引用 TOP

都講左你無後台唔好去搞事 黃官唔會畀面你

回覆 引用 TOP

起碼都要肥佬比一百幾廿萬去美國搵個專家嚟. 求其搵條茂利講句就得咩?

回覆 引用 TOP

如果這個同學意識形態都想帶TATP做乜個目的,例如威脅 Miss同佢。。。。。。。就算買唔到正品/制做不成功。一樣!

回覆 引用 TOP

0.5克 炸到D乜

回覆 引用 TOP

TATP唔係炸藥係乜?

唔好學羅黎賤種甘用黑名單啦,口講言論自由,卻限制他人發表意見.

回覆 引用 TOP

TATP也可以做食物添加劑,用左佢,造出來的麵包好食D,白淨D。
正如C4(俗稱塑膠炸藥)嚴格來說,不算得是炸藥,可以當蠟用來燒,幾好用。
唔用信管,都幾難引爆到!但一爆起上來⋯⋯

回覆 引用 TOP

其實應該查埋個化學博士。

咁咪叫呢個19博士同辯方律師用手揸住半磅呢啲非炸藥去跑10km後再申請保釋啦.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小小明星123 於 2019-12-2 05:57 PM 發表

咪又係暴徒化學博士鄺士山(K Kwong)撰寫的專家報告,力證涉案物品不算是炸藥
乜警方比左證物佢去化驗?🤒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香港滅亡靠曱甴 於 2019-12-2 08:16 PM 發表

其實應該查埋個化學博士。
贊成!因為佢可能係同謀,而且可能已經自認犯咗管有爆炸品罪。
個學生就係因為呢條罪被捕。
如果佢冇管有過呢D嘢,佢點知唔係炸藥?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]