列印

[本港新聞評論] 【抗暴之戰●黃埔】蒙面警冇戴藍咭 胸口展示黑旗「警告催淚煙」

【抗暴之戰●黃埔】蒙面警冇戴藍咭 胸口展示黑旗「警告催淚煙」 E-mail 此主題給朋友

自反修例風波以來,幾乎所有前線警察肩上均未有編號,委任證亦長期「消失」。警方於11月中開始,使用新款藍色行動呼號咭,識別每名蒙面警員的身份。今日下午尖沙嘴遊行警方亂射催淚彈製造混亂,將人群迫向黃埔,晚上戰場亦由尖沙嘴轉到黃埔,防暴警繼續狂射催淚彈,以及闖入私人屋苑範圍拘捕多人,引起街坊強烈不滿。...

紀律部隊冇紀律
代表公然違抗當上級冇到
一係就上級罔顧管理責任其實呃人
總之身為紀律部隊上上下下都no excuse

新聞來源連結:
https://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20191201&s=10829391&a=60331776

熱賣及精選
毒果每日作故事, 呃傻仔比錢睇, 難得咁多智障日日買呢份飛機報返屋企打J

每日一毒果, 青山預埋我

回覆 引用 TOP

警告暴徒, 有乜問題?

回覆 引用 TOP

爛仔香港警隊
紀律蕩然無存
公然違抗上級

查警暴  止警謊

呢個係防暴????
其實記者應該有全圖, 點解係要CUT剩4分1?

而家D示威者真係好聽話,叫你跳閘你跳,叫你拖手玩人鏈你拖,叫你叫口号你又叫,叫你罷課你又罷,叫你阻地鐵你又阻,好似自己唔識唸野禁,就黎有人話食屎抗暴政都有人去食
引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2019-12-2 11:27 AM 發表
自反修例風波以來,幾乎所有前線警察肩上均未有編號,委任證亦長期「消失」。警方於11月中開始,使用新款藍色行動呼號咭,識別每名蒙面警員的身份。今日下午尖沙嘴遊行警方亂射催淚彈製造混亂,將人群迫向黃埔,晚上戰場亦由尖沙嘴轉到黃埔,防暴警繼續狂射催淚彈,以及闖入私人屋苑範圍拘捕多人,引起街坊強烈不滿。...
https://static.appledaily.hk/images/e-paper/201 ...
街坊從尖沙咀步行來

開始數著妳我認識了多少個日子,卻忘了,我讓妳過了多少苦日子。

開始說著自己愛妳有多深愛妳有幾分,卻忽略了,曾經傷妳有多重。

開始看著恰如我給妳的承諾,一則則在眼前跳動著,其實,我狠狠記住,沒忘過。 我們還沒有開始,但是,妳早就已經給了我,滿滿的回憶。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 DICK~DICK 於 2019-12-2 09:41 PM 發表
呢個係防暴????
其實記者應該有全圖, 點解係要CUT剩4分1?
因為俾全圖你就會問點解唔大頭
睇唔到邊個睇唔到張咭寫咩毒果假新聞自感娘

查警暴  止警謊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2019-12-2 11:27 AM 發表

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/201 ...
只影警察, 不影暴徒的新聞工作者!

信"瞓"教 ! 愛"精"神 !
引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2019-12-2 09:40 PM 發表
爛仔香港警隊
紀律蕩然無存
公然違抗上級
爛仔點都好過人妖已完既

回覆 引用 TOP

引用:
睇咗半年喇
試下轉身影下曱甴啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Tillsonbrun 於 2019-12-3 10:12 AM 發表

只影警察, 不影暴徒的新聞工作者!
唔俾架?
搵佢報館老闆投訴佢囉~

查警暴  止警謊
引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2019-12-3 04:16 PM 發表

唔俾架?
搵佢報館老闆投訴佢囉~
如果報紙仲口口聲聲話係公平公正報導就應該成個畫面去影,只影某一樣野點解唔做平面攝影記者?

引用:
原帖由 takumi23 於 2019-12-3 04:37 PM 發表

如果報紙仲口口聲聲話係公平公正報導就應該成個畫面去影,只影某一樣野點解唔做平面攝影記者?
呢個只係你嘅判斷
我認為只有共媒係唔公平公正
依你講法共媒都應該轉晒做平面攝影記者

查警暴  止警謊

回覆 引用 TOP