• 瀏覽: 1,281
  • 回覆: 23
廣州發生路陷,據報有人及有汽車跌入路面的坑洞中。事發在上午9時半左右,廣州大道北與禺東西路交界處,地面塌陷;報道說,現場是廣州地鐵十一號線沙河站的施工區域。 有目擊者說,地陷範圍約十多平方米。有市民說巴士經過現場時,司機要求他們落車,落車後就見到路面正在塌陷。 有內地傳媒引述在現場候命的救援人員說,有一架電動車、一架灑水車及3人跌入坑洞內,一切救援器材已準備好,但因為坑洞面積大,而且仍在塌陷,要等消防人員和武警入去確認情況後,才能開始救援。

一係就偷工減料
一係就技術唔L掂
究竟邊樣機會大D?
總之係冧o左

新聞來源連結:
https://hk.mobi.yahoo.com/news/%E5%BB%A3%E5%B7%9E%E6%9C%89%E8%B7%AF%E9%99%B7%E6%93%9A%E5%A0%B1%E6%9C%89%E4%BA%BA%E5%8F%8A%E8%BB%8A%E5%A2%AE%E5%9D%91-%E7%9B%AE%E6%93%8A%E8%80%85-%E7%AF%84%E5%9C%8D%E5%8D%81%E5%A4%9A%E5%B9%B3%E6%96%B9%E7%B1%B3-080120480.html

熱賣及精選
文匯冇報。一定係假既。毛哥話:毒果假新聞

引用:
原帖由 TRruth 於 2019-12-2 10:39 AM 發表
文匯冇報。一定係假既。毛哥話:毒果假新聞
一定係石頭唔聽話引起
絕對唔關人事

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿
引用:
原帖由 刺客禁言 於 2019-12-2 10:50 AM 發表

一定係石頭唔聽話引起
絕對唔關人事
一係就偷工減料

一係就技術唔L掂
咁就唔關呢兩樣事

今朝一早聽電台新閒話地陷深38米喎
相信應該係3.8米。

睇下你仲敢唔敢買地鐵上蓋物業

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 TRruth 於 2019-12-2 11:02 AM 發表

一係就偷工減料

一係就技術唔L掂
咁就唔關呢兩樣事
係 應該有3個原因先岩
我諗諗下開始相信主要是石頭唔聽話引起。
頭兩個是思想不正確。

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿
引用:
原帖由 刺客禁言 於 2019-12-2 11:22 AM 發表

係 應該有3個原因先岩
我諗諗下開始相信主要是石頭唔聽話引起。
頭兩個是思想不正確。
勞改

回覆 引用 TOP

符合國情

回覆 引用 TOP

好消息,孫悟空出世打救中國!

回覆 引用 TOP

都叫佐班陸曱甴,唔好恥笑别人及别國災難啦

回覆 引用 TOP

跳了幾件落去地心
咁樣消失人

紅媒已吹牛吹到連自己分不清真假😂
香港法根本已一早是全票通過~作文通不過🤣
貿易戰一早已知是再加上5%稅~佢地又請人作傾成了🤣
中共政苦欠獨立思維常會誤判損失慘重🥳

回覆 引用 TOP

38米咁深……… 會直落地獄個喎 🙄🙈

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2019-12-2 10:26 AM 發表
廣州發生路陷,據報有人及有汽車跌入路面的坑洞中。事發在上午9時半左右,廣州大道北與禺東西路交界處,地面塌陷;報道說,現場是廣州地鐵十一號線沙河站的施工區域。 有目擊者說,地陷範圍約十多平方米。有市民說巴士經過現場時,司機要求他們落車,落車後就見到路面正在塌陷。 有內地傳媒引述在現場候命的救援人員說,有一架電動車、一架灑水車及3人跌入坑洞內,一切救援器材已準備好,但因為坑洞面積大,而且仍在塌陷,要等 ...
好多時係因為貪快而妄顧施工安全同對其他設施嘅影響你發覺有嘢唔妥向領導出聲你就唔駛撈,同其他工友講就係散播謠言,引起公眾恐慌,監都有得踎國家最需要改善就係人唔值錢呢種心態

回覆 引用 TOP

scare

我係現代人

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]