• 瀏覽: 12,322
  • 回覆: 197
+10
民主派在區議會選舉大捷,成功連任的東區區議員趙家賢、西貢區區議員方國珊,以及成功當選觀塘區議員的梁凱晴、落選的新民黨社區主任劉聖雪今(1日)一同出席港台節目《城市論壇》。劉聖雪對民主派入主區議會表示憂慮,批評他們從沒與暴力割席,不希望見到暴力情況繼續在社區發生,趙家賢即反問失去的人命又如何賠償,並指著自己早前遭咬甩的左耳:「我隻耳被一個講普通話嘅人咬咗,之後駁唔返,邊個畀得返?」他強調政府必須回應民間訴求,成立獨立調查委員會查清警方濫用暴力情況..........

趙先生此言差矣,獨立調查當然要獨立,不受任何一方影響,絕非為趙先生你自己討回一隻耳而設。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/404681/逃犯條例-趙家賢促獨立調查-我隻耳駁唔返-邊個畀得返

一只耳好拼啊/👂

附件

ea7f430agy1g992vjjrgej20dw08kwen.jpg(21.65 KB)

撩交打,就抵死啦

聽佢咁講,咁邊個幫俾私了既人,討回公道,邊個破壞地鐵又搵邊個賠償,交通燈,商場,商店爛晒,又係邊個賠返俾人,你抗爭就預左,你隻耳咁少事,就唔好攞出呢講

問金主claim番。

民事啦,我都贊成所有相關受損失的人向侵害者索償

引用:
原帖由 ddcharles1977 於 2019-12-1 05:16 PM 發表
問金主claim番。
612基金同埋肥黎幫到手😏

要怪就怪暴徒喜歡私了, 而你亦默許私了, 於是你都比人私了

你地日嘈夜嘈激起白卡人士既 憤怒,怪進?&

教訓一個,仲未識,仲唔改過自身!!

問攻擊你果位啦,乜都政府?! 廢

引用:
原帖由 香港勇敢的手袋 於 2019-12-1 05:14 PM 發表
聽佢咁講,咁邊個幫俾私了既人,討回公道,邊個破壞地鐵又搵邊個賠償,交通燈,商場,商店爛晒,又係邊個賠返俾人,你抗爭就預左,你隻耳咁少事,就唔好攞出呢講 ...
x2

引用:
原帖由 阻住地球轉 於 2019-12-1 05:26 PM 發表
要怪就怪暴徒喜歡私了, 而你亦默許私了, 於是你都比人私了
x2.抵死

唔係話警察捉咗數千人嗎?隨便移植—隻啦!

引用:
原帖由 ichthys2 於 2019-12-1 04:53 PM 發表
民主派在區議會選舉大捷,成功連任的東區區議員趙家賢、西貢區區議員方國珊,以及成功當選觀塘區議員的梁凱晴、落選的新民黨社區主任劉聖雪今(1日)一同出席港台節目《城市論壇》。劉聖雪對民主派入主區議會表示憂慮,批評他們從沒與暴力割席,不希望見到暴力情況繼續在社區發生,趙家賢即反問失去的人命又如何賠償,並指著自己早前遭咬甩的左耳:「我隻耳被一個講普通話嘅人咬咗,之後駁唔返,邊個畀得返?」他強調政府必須回應 ...
調查?由6月個個受傷都要獨立調查,你 case排到2047啦!直接啲係法庭等官判啦!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]