• 瀏覽: 59,962
  • 回覆: 718
  • 追帖: 6
+16
引用:
原帖由 ngcaddy 於 2019-12-3 08:15 PM 發表

你食完自己柯既屎
我疴出黎之後明明你攞左去食

引用:
原帖由 omnia 於 2019-12-3 08:42 PM 發表

我疴出黎之後明明你攞左去食
你食自己屎。。我冇你里D特殊興趣

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2019-12-3 08:43 PM 發表

你食自己屎。。我冇你里D特殊興趣
你無興趣但係為生活嘛

引用:
原帖由 omnia 於 2019-12-3 08:52 PM 發表

你無興趣但係為生活嘛
你食屎維生
呃人賺$。。老千

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2019-12-3 08:53 PM 發表

你食屎維生
呃人賺$。。老千
我都話今朝一早比左你囉,你做乜咁無記性

選佢果班真係吾知咩人,真係超高質!
大家放眼睇,佢地慢慢受🤣

一人一信,請廣傳! 
ceo@ceo.gov.hk

強烈反對用納稅人錢修復香港中文大學和理工大學

致特首林鄭月娥女士:

五個多月以來的暴動,香港已經滿目瘡痍,多處地方及多處公共設施需要大量維修,需知道香港庫房的儲備是上幾代香港人辛辛苦苦為香港建設得來的,暴徒所做嘅行為無法無天,令人髮指,置香港人名譽,生命及財產於不顧,香港已經需要長久的時間才能修復,不可能再動用庫房14億元為香港中文大學復修!

校長本身對校園的管治不力也是重要原因,遭受所謂的非大學生的黑衣暴徒入侵,但事實是有多少人是本校或往屆生呢?有多少人不是呢?還未調查,就斷定一定是外人所為?數據分析在哪?證據在哪?校長對校園遭受破壞,對學生保護不力,對學生的教育不當,起初因為學生的一面之詞就站在學生這方譴責警察,與一直做研究遵循客觀事實的態度相違背,校長此舉本來就有偏頗,遭人詬病,這不是一個明智學者、大學校長應有之思想高度、擔當和責任!

學校是培養人才的地方,如今因為學生大談政治訴求荒廢學業,到處塗鴉校園、威脅老師、學校高層、到處破壞學校設施不予以譴責和處理,事到如今校園淪為恐怖分子基地,滿目瘡痍。校長第一時間不是配合警方調查、追究滋事分子責任,反而是開口向政府要錢!反而不去走走看看,統計毀壞的設施,著手起草修復校園的計劃書、時間表?

大學需要整頓、換血,大學師資的配置、資源的整合、教育學生的職責也需重提,可能教材也需要調整,大學硬件和軟件都需要修復,但需把修復計劃書提上日程,如何處理和挽救這批政治訴求上腦的學生。如果未能做到,本人建議無了期關閉香港中文大學以及其他大學,我認為香港現時的大學根本名存實亡,不讀也罷!不如全部夷平,為香港多建設公屋及居屋!

對於香港大學培養出一大班暴徒,本人深感憤怒及悲痛,香港教育制度嚴重出現問題,尤其是即將踏入社會工作的大學生,缺乏客觀、全面的世界觀、價值觀和人生觀,身心容易收到外來誘惑所蒙蔽而顛倒是非黑白,本人也非常擔憂和痛心。希望香港政府能夠反思、正視教育問題!追究問責官員和教協、教會的責任,落實和尋求教育的整改和出路,早日為香港逃出新天,止暴制亂不是口號和口頭的譴責!

愛香港的市民上

抄送 : 
傳媒 :

1. 東日報方 news@odn.on.cc
2. 星島日報 newspaper@singtaonewscorp.com
3. 大公報 tkpnews@takung.cn
4. 文滙報 netcenter@wenhuibao.com.hk
5. 人民日報 rmrb@peopledaily.com.cn
6. 環球時報 g_times@peopledaily.com.cn
7. 民建聯 info@dab.org.hk
8. 工聯會 info@ftu.org.hk

大學 : 

1. 中文大學校長 rt_vcoffice@cuhk.edu.hk
2. 科技大學校長 ophkust@ust.hk
3. 理工大學校長 president.office@polyu.edu.hk
4. 城市大學校長 Office.President@cityu.edu.hk
5. 嶺南大學校長 leonard@LN.edu.hk
6. 香港大學校長 president@hku.hk
7. 浸會大學校長 pdo@hkbu.edu.hk
8. 教育大學校長 poffice@eduhk.hk

引用:
原帖由 愛吃三文魚的貓 於 2019-12-1 02:03 PM 發表
大多數人寧願投比個傻仔都唔投比建制派,藍絲唔反省仲要不斷抵毀人圍爐😂😂😂😂
藍絲質素同佢地心目中ge黃絲一樣

可以證明民主制度也有非常仆街的時候

毅進都肥 唔死無用

引用:
原帖由 阿妮呢 於 2019-12-1 02:00 PM 發表
低能白痴都可以做議員,全靠低能白痴選民。
香港人自己要死的就俾佢死吧!

其實當事人小傻,選佢果啲先係大傻

毅進都可以fail 唔係弱智係咩?

今日係新區議員上任工作第一日,各位一齊去搵區議員幫手啦,例如佐敦好多黃色架步,叫佢去視察下點清理

同埋有邊度屎渠爆左,塞左,後巷好污糟,都可以搵佢

自身D既,可以拿封英文信俾佢幫手睇下點解 (聽聞某區議員DSE全部不合格,連毅進都考唔上,英文隨時差過我,點幫?) 我理得佢,總之做得區議員就要幫市民解決問題

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]