• 瀏覽: 41,655
  • 回覆: 356
  • 追帖: 2
+8
殺咗你之後都係咁講

大把路行, 人讀科打, 你讀科大, 點解人地大彊可以做到國際知名.

無你LM屎喂

選舉贏咗~
依啲唔係正確選舉咩?

引用:
原帖由 SayYouSayMe 於 2019-12-1 12:10 PM 發表

二戰時希特拉有九成民意支持,點解你哋又話佢唔啱?!
你咁講北京政府而家夠有14億人支持,你敢唔敢話佢地唔岩?
人多未必正確,但政府不答應大多數人的訴求就一定錯

萬能格式。學生以後叼九老師。一樣無第二條路選。。國家之間開片。一樣系無路選。。系街殺人。一樣系逼於無奈。無得簡

引用:
原帖由 ntworks 於 2019-12-1 10:07 AM 發表
“年輕人”用暴力追求嘅係政治訴求(起碼到目前都冇聽過有第二把聲音)。冇佢哋認同嘅民主方式,佢哋就冇第二係路?
咪即係年輕人嘅思想,只有政治呢一係路。
史維,你係咁教學生嗎?你唔可以教下佢哋將眼光放响政治以外睇下咩? ...
x2

史維論點根本係錯,「年青人」想得到政治訴求,唔俾就放火破壞;根本不是沒有「第二條路」,是「年青人」只要自己想要的東西,是任性;師長應該管教,而不是放縱

好多罪犯殺人放火打劫, 都係因為冇第二條路, 係咪可以原諒。

學生都未出嚟做嘢, 咁快就知冇第二條路?

有咁嘅教畜教埋啲歪理, 難怪學生全部都變成打砸燒殺人都覺得自己有道理。

引用:
原帖由 愛吃三文魚的貓 於 2019-12-1 12:16 PM 發表

政府已順從民意撤回修例,但暴徒提出違法的要求,政府是不能答應!

引用:
原帖由 愛吃三文魚的貓 於 2019-12-1 12:16 PM 發表

人多話放犯就放.. 咁叫人治, 你即係話香港唔需要法治 ??

引用:

咁要睇乜事,北京喺香港呢件事上睇唔到有乜唔啱囉!
唔係個個訴求都一定要答應哂嘅,有D訴求明明好唔合理,點會答應啊?!

引用:
原帖由 boysboysboys 於 2019-12-1 09:59 AM 發表
【Now新聞台】科大校長史維指,過去數月有人對政治訴求有較多想法,亦有人認為不應為訴求犧牲生活上的舒適,雙方並非完全互相衝突。史維:「對目前情況不滿意,包括年青人、學生在內,他們絕大多數人並不想犧牲自己然後不顧一切,他們做的事,我覺得是沒有第二條路的情況下才做的一個反應,我覺得我們必須了解,也必須給他們一個安慰。

https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/VY7RB ...
原來只要話冇得揀就可以任意妄為,史維,我記住你呢句話

恐怖分子都係咁講

呢個正仆街

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]