• 瀏覽: 41,633
  • 回覆: 356
  • 追帖: 2
+8
引用:
原帖由 boysboysboys 於 2019-12-1 09:59 發表
【Now新聞台】科大校長史維指,過去數月有人對政治訴求有較多想法,亦有人認為不應為訴求犧牲生活上的舒適,雙方並非完全互相衝突。史維:「對目前情況不滿意,包括年青人、學生在內,他們絕大多數人並不想犧牲自己然後不顧一切,他們做的事,我覺得是沒有第二條路的情況下才做的一個反應,我覺得我們必須了解,也必須給他們一個安慰。

https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/VY7RB ...
教主永遠為教徒撐腰

對社會不滿就可以為所欲為?

阿校長,我哋對班死曱甴既行為都認無可認係咪都可以暴力解決班死曱甴?

無選擇唔係犯法理由,黑警濫權+政府縱容黑警+不答應訴求先係市民犯法對抗黑警的真正理由

校長黎架?講野唔經大腦既 

又係違法達義concept ?

又一個狗賊校長dklm
總之活在毒霉白色恐怖之下殺人放火都係啱?!dllm

引用:
原帖由 愛吃三文魚的貓 於 2019-12-1 12:01 PM 發表
無選擇唔係犯法理由,黑警濫權+政府縱容黑警+不答應訴求先係市民犯法對抗黑警的真正理由
你哋班死曱甴做犯法事緊係覺得警察權力過大啦,最好唔好理你哋班死曱甴由你哋想點就點

引用:
原帖由 team123456 於 2019-12-1 12:05 PM 發表
你哋班死曱甴做犯法事緊係覺得警察權力過大啦,最好唔好理你哋班死曱甴由你哋想點就點
你地少數派咪繼續圍爐囉,民意都已經反映左😂😂😂😂

引用:
原帖由 boysboysboys 於 2019-12-1 09:59 AM 發表
【Now新聞台】科大校長史維指,過去數月有人對政治訴求有較多想法,亦有人認為不應為訴求犧牲生活上的舒適,雙方並非完全互相衝突。史維:「對目前情況不滿意,包括年青人、學生在內,他們絕大多數人並不想犧牲自己然後不顧一切,他們做的事,我覺得是沒有第二條路的情況下才做的一個反應,我覺得我們必須了解,也必須給他們一個安慰。

https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/VY7RB ...
ISIS的成立,"也是沒有第二條路的情況下才做的一個反應"
你要不要了解和安慰一下

引用:
原帖由 boysboysboys 於 2019-12-1 09:59 AM 發表

暴徒都係無第二條路下才破壞科大。請校長自己諗辦法  籌錢裝修科大

軟骨校長,一味委曲求全,逢迎暴力學生,請你辭職啦!

呢個仆街校長第時被人打劫爆菊都唔好報警記住打開因為個賊都係懶又唔做工無飯開肚餓。。。

引用:
原帖由 愛吃三文魚的貓 於 2019-12-1 12:06 PM 發表

你哋班死曱甴咪繼續自HI囉,有D死曱甴都準備坐監同無晒前途,遲D中央出埋黑名單好多死曱甴連出境都未必出到

引用:
原帖由 愛吃三文魚的貓 於 2019-12-1 12:06 PM 發表

二戰時希特拉有九成民意支持,點解你哋又話佢唔啱?!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]