• 瀏覽: 3,404
  • 回覆: 48
+2
引用:
原帖由 fb5868293 於 2019-12-1 08:46 AM 發表

喺法國+西班牙+大陸 都有好多人用電動車仔代步,上單車徑,我唔見佢哋出現乜嘢問題喎!
德國有無限速公路,都冇事呀!
香港使唔使整返條。

講咁多做乜,又光復啦,又可以還我電動單車權。再圍政府。

反正香而家守法都係儍嘅!

周街都係電單車而家先拉 😈

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2019-12-1 08:53 AM 發表

德國有無限速公路,都冇事呀!
香港使唔使整返條。
下年先有研究報告出,仲要等修例,認真等到蚊瞓。

抵拉, 行行人路, 又靜又高速.....冇車牌, 撞到人都可以hit and run....追佢唔到.

引用:
原帖由 fb5868293 於 2019-12-1 08:46 AM 發表

喺法國+西班牙+大陸 都有好多人用電動車仔代步,上單車徑,我唔見佢哋出現乜嘢問題喎!
你唔見有問題唔等如佢係冇問題.

"將軍澳男駕電動滑板車撞單車 留醫四日不治 警籲目擊者報料'

Source: https://www.hk01.com/突發/393573/將軍澳男駕電動滑板車撞單車-留醫四日不治-警籲目擊者報料

全殲黑衣暴徒。絕不姑息黑衣暴民。還香港一片天。同志們,起來吧。靠政府不如靠自已。保家衛港,保衞祖國。這是生死一戰,我們已經沒有退路,為家人,孩子,父母。起來吧。全殲黑衣暴徒,黑記,黑師,黑煤,黑特工。

引用:
原帖由 bbc16M 於 2019-12-1 09:03 AM 發表

下年先有研究報告出,仲要等修例,認真等到蚊瞓。
冇錯,時代革命嗎! 奉公守法,廢老咩! 

等乜鬼修例。ㄧ於圍警局啦!

引用:
原帖由 maygi 於 2019-12-1 07:26 AM 發表

而家違例泊車好猖狂
猖狂得過通街掟汽油彈

大陸電動車成街都係,香港就當氣車處理!
識玩一定係玩電動輪椅唔會被告任何罪名!

引用:
原帖由 攻民孽畜羊鱷橋 於 2019-12-1 01:13 AM 發表
電動車仔非常環保,發牌管制係唯一正確方法!
香港其實係一個非常適合用電動工具既地方,係深圳,好多小區既人包括c9,都會用自己車買菜,接仔女放學。
而香港,又話推動環保唔用咁多交通工具排廢氣,結果係咁發牌比私家車搞到路滿車患嚴重;香港路細而短,有好多其實比如一兩個地鐵站既,有得踩車會好多人踩過去好過搭地鐵坐車

拉得好 !
新界西北好多大陸人用電動車,仲要嚮行人路穿插

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]