• 瀏覽: 16,732
  • 回覆: 158
+3
11月4日,22歲香港科技大學學生周梓樂從將軍澳尚德邨停車場......

11月4日,22歲香港科技大學學生周梓樂從將軍澳尚德邨停車場從三樓跌下二樓重傷,延至11月8日8時不治。死因至今未明,事件令全香港人憤怒,抗爭之中,痛失了一位香港兒子,全城哀悼。據知,周家早已安排周梓樂於十二月在寶福山出殯,並已訂好禮堂。至昨晚寶福山突然跟周媽媽說:「唔做你生意。我哋全行都唔做你生意呀。」此話亦令周家十分難受,然而現在未有心情向外訴苦,因為要四出撲位,為基督徒的周梓樂,現時或打算於靈實出殯。

本刊記者曾致電寶福山,問負責人周梓樂是否將於寶福山出殯,對方說:「我們沒有這個資料呀。」記者問道,你知哪位周梓樂嗎?他說:「知。周公個周,萬梓良個梓、快樂個樂。」他向記者說:「你問番主家吧。」

本港大型紀念館沙田寶福山老闆馮成早前已過身,但他並非大股東,大股東由海外公司持有,只是由馮成出面經營,公司另有兩名董事蘇樹輝及禤永明,都是何超瓊父親何鴻燊的馬仔。何超瓊九月時與美心集團創辦人伍沾德的長女伍淑清,在日內瓦聯合國人權理事會例會上,就《逃犯條例》風波指修例「用心良苦」惟被示威者「騎劫」,認為「一小撮示威者的意見,並不能代表750萬香港人」。

全城香港人,要祝梓樂一路好走。
,。。。。。。。
人過留名,雁過留聲,梓樂英名,永留史烈!!
殮葬權並非單一是“生意”,
是一種基本之尊重  尤其對先人及其家屬,施劣德行者果因總待以報之……

新聞來源連結:

https://hk.nextmgz.com/article/2_711484_0?utm_campaign=hknext_social_nextmagazinefansclub&utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_content=link_post&_branch_match_id=695902901436072755

引用:
原帖由 東方轉貼員 於 2019-11-30 03:48 AM 發表
11月4日,22歲香港科技大學學生周梓樂從將軍澳尚德邨停車場......

11月4日,22歲香港科技大學學生周梓樂從將軍澳尚德邨停車場從三樓跌下二樓重傷,延至11月8日8時不治。死因至今未明,事件令全香港人憤怒,抗爭之中,痛失了一位香港兒子,全城哀 ...
齊上齊落!
和你跳1.0
巴打絲打一齊係二樓跳落泥!
用行動悼念周兄弟!

死人太多輪候需時 無得打尖 有錢都冇用

點解唔去問陳日君 幫手 教會大把死人地?

曱甴死咗送去將軍澳堆填區啦,唔好搞到病毒細菌污染世界,影響人類。梗係全世界都抵制啦,誰敢擔保埋葬曱甴佢D黑社會兄弟不搞事?呢D曱甴生意誰都不會做。

啲 連登曱甴話寶福山唔肯接嗰仆街死曱甴單生意,要同寶福山裝修喎! 死人都搞,睇班曱甴點死!

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2019-11-30 03:55 AM 發表

齊上齊落!
和你跳1.0
巴打絲打一齊係二樓跳落泥!
用行動悼念周兄弟!
靜左一輪,又係時候有人跳樓死了。

引用:
原帖由 東方轉貼員 於 2019-11-30 03:48 AM 發表

11月4日,22歲香港科技大學學生周梓樂從將軍澳尚德邨停車場從三樓跌下二樓重傷,延至11月8日8時不治。死因至今未明,事件令全香港人憤怒,抗爭之中,痛失了一位香港兒子,全城哀 ...
死無葬身之地?
臭名遠播天下知
罪大惡極地獄判
遺害人間亂贈慶
因果報應封入棺

曱甴夠薑就一早搞咗何生啦淨係識得恰美心

「平果妓者毒天使」果然係出晒名鍾意老屈

有證據咪擺出嚟囉。

但事實上又無

不過問都多餘,MON 渣姐就係因為潛水潛 L 死咗。
引用:

人地有自由唔接曱甴生意, 你咪揾番黃色產業鏈囉, 唔係好多良心店鋪咩, 唔好小小事作大啦! 死左都仲要搵人嚟作新聞! 

由此可看出死曱甴幾咁黑人僧。
曱甴們幫手足火化倒落海算啦。骨灰位都唔賣比你呀。😁

真係無殯儀館做都唔代表出唔到殯嘅,其實仲有好多方法

唔好寫到佢好似烈士革命英雄咁,萬二分嘔心! 佢在我眼中只係個為報仇自己跌死左的on 9廢青, 一點也不可惜. 唔好再講到佢係為左七百幾萬人犧牲, 千祈唔好包括我, 咪L監人乃後呀. 

引用:
原帖由 查少爺 於 2019-11-30 07:12 AM 發表
唔好寫到佢好似烈士革命英雄咁,萬二分嘔心! 佢在我眼中只係個為報仇自己跌死左的on 9廢青, 一點也不可惜. 唔好再講到佢係為左七百幾萬人犧牲, 千祈唔好包括我, 咪L監人乃後呀.  ...
只係其中一隻黑衣暴徒

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]