• 瀏覽: 3,067
  • 回覆: 38
警方繼續圍堵理工大學行動,上周一(18日)更有大批示威者應網上號召,於油尖旺一帶聲援理大示威者,當時傳出油麻地碧街曾發生「人疊人」事件,警方早前表示未曾發生人踩人事件。消防處今日(26日)證實,當晚收到前線消防員報告,指油麻地彌敦道及碧街交界有大量傷者及人疊人情況,其後派出消防車及救護車處理33名傷者,並指救援過程無受任何阻礙。

黑警大話連篇
已經冇人會信

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/article/402858

有無傷得比人私了,比火燒果d傷咁重?

無就無咩特別, 定好想舒發下自己人踏自己人果種感覺?

成日話革命反抗, 小小野都都當好大件事, 仲要係自己搞出來, 咁幼稚搞咩革命...?

10幾年前砵蘭街上海街1帶晚晚都人疊人

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2019-11-26 08:22 PM 發表
10幾年前砵蘭街上海街1帶晚晚都人疊人
警察捉賊, 個賊驚到卜街了, 又話警察有問題...

暴徒戰術一部分  防止警察進攻  用磚加水泥已經唔合時

引用:
原帖由 choi4004 於 2019-11-26 08:52 PM 發表
暴徒戰術一部分  防止警察進攻  用磚加水泥已經唔合時
係囉,呢招絕呀,新型戰術我地市民識條鐵咩

只是人疊人,又唔係人踩人,就算係人踩人,都係曱甴自己攞嚟

引用:
原帖由 獅子大哥 於 2019-11-26 08:13 PM 發表
警方繼續圍堵理工大學行動,上周一(18日)更有大批示威者應網上號召,於油尖旺一帶聲援理大示威者,當時傳出油麻地碧街曾發生「人疊人」事件,警方早前表示未曾發生人踩人事件。消防處今日(26日)證實,當晚收到前線消防員報告,指油麻地彌敦道及碧街交界有大量傷者及人疊人情況,其後派出消防車及救護車處理33名傷者,並指救援過程無受任何阻礙。

黑警大話連篇
已經冇人會信

新聞來源連 ...
人踩人可以踩到成個成年人咁高。有輕功呀?我都好想見識下點做得到。

黑消大話連篇 誤導消防控制室...

引用:
原帖由 hotman2828 於 2019-11-26 09:11 PM 發表
甴曱習性就系疊來疊去架啦。

引用:
原帖由 hotman2828 於 2019-11-26 09:11 PM 發表
正確, 人疊人同人踩人係二樣野.
罪犯犯案, 警車快速衝前執法, 罪犯害怕被捉逃跑爭相走避, 走避時各不相讓, 咪搞到自己人撞人跌底.

咁簡單道理垃圾曱甴識唔識?

疊羅漢失敗

引用:
原帖由 songsong17 於 2019-11-26 08:27 PM 發表

警察捉賊, 個賊驚到卜街了, 又話警察有問題...
黑警講大話話冇發生過人曡人亞畏
警謊不停講大話已經全冇公信力

主題標籤 #消防處
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]