• 瀏覽: 4,937
  • 回覆: 93
+5
唔好再自欺欺人

之前啲民調你哋唔信

依家選舉係政府執行的

結果都係建制慘敗

你哋諗吓咩原因

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2019-11-26 01:26 AM 發表
唔好再自欺欺人

之前啲民調你哋唔信

依家選舉係政府執行的

結果都係建制慘敗

你哋諗吓咩原因
不是他們不知情況,是他們知道民意但唔識做野去改變民意,或者係佢地唔敢做,因為佢地已經成為攻擊目標。

輸咗選舉,原來有六成人, 政治訴求大於理性。
但係有進步喇! 係用選票, 唔係用暴力。
呢啲先叫文明社會。
今次選舉, 除咗記得利益者 及當選議員, 香港七百萬人大部分都係大輸家。
尤其被推去送死的勇武。

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2019-11-26 01:26 發表
唔好再自欺欺人

之前啲民調你哋唔信

依家選舉係政府執行的

結果都係建制慘敗

你哋諗吓咩原因

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2019-11-26 01:26 發表
唔好再自欺欺人

之前啲民調你哋唔信

依家選舉係政府執行的

結果都係建制慘敗

你哋諗吓咩原因

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2019-11-26 01:26 AM 發表
唔好再自欺欺人

之前啲民調你哋唔信

依家選舉係政府執行的

結果都係建制慘敗

你哋諗吓咩原因
你解釋下160廢票係咩先啦
開個獨立調查委員會查
查完都冇問題 咁大家再一齊笑建制on9好唔好?
你都唔想泛民俾人屈勝之不武㗎?

因為我明白呢個世界既邏輯始終系誰大誰惡誰正確。香港最惡系邊個我就奶邊個鞋底。奶最惡個邊先會有好日子過。如果泛民可以搞定5000老解,或者真系可以叫到美國佬同中國打熱戰保護香港,我即刻跪地奶泛民屎忽

引用:
原帖由 設計之達人 於 2019-11-26 08:33 AM 發表
輸咗選舉,原來有六成人, 政治訴求大於理性。
但係有進步喇! 係用選票, 唔係用暴力。
呢啲先叫文明社會。
今次選舉, 除咗記得利益者 及當選議員, 香港七百萬人大部分都係大輸家。
尤其被推去送死的勇武。 ...
以前建制佔主流嗰陣就真係七百萬人輸家啦。批埋晒啲無厘頭工程。十九幾萬起幾條鐵俾人泊單車。行人天橋貴過青馬大橋。

其實建制一早有大數據預言會慘敗,才會有意取消區選。但有人堅持要推

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2019-11-26 09:32 AM 發表

以前建制佔主流嗰陣就真係七百萬人輸家啦。批埋晒啲無厘頭工程。十九幾萬起幾條鐵俾人泊單車。行人天橋貴過青馬大橋。
好過鬼佬搞共享單車週街泊
賺完你一水錢就清盤 啲單車就咁掉喺度阻街
果陣唔見你嘈  鬼佬賴啲屎都特別香

記得以後踼走大陸客,停止改善地區基建。
過得十年八載睇下香港變成點。

引用:
原帖由 skinbanana 於 2019-11-26 09:40 AM 發表

好過鬼佬搞共享單車週街泊
賺完你一水錢就清盤 啲單車就咁掉喺度阻街
果陣唔見你嘈  鬼佬賴啲屎都特別香
商業機構vs民選議員,性質完全兩回事。

引用:
原帖由 極速前進 於 2019-11-26 08:57 AM 發表

深水埗二妹聽講有個有錢深藍老豆
佢都未捱過 落窮區扮下野吹到好似果度大咁
佢老豆怕被佢牽連斷左佢糧
呵呵 又冇錢又冇區議員 啱啦捱下先啦

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2019-11-26 09:43 AM 發表

商業機構vs民選議員,性質完全兩回事。
又扯開
社區整條鐵泊單車你話唔好
商業機構週街亂泊單車你唔講
你自己明咩事啦 主要係建制派而唔係做緊件咩事囉

引用:
原帖由 skinbanana 於 2019-11-26 09:45 AM 發表

又扯開
社區整條鐵泊單車你話唔好
商業機構週街亂泊單車你唔講
你自己明咩事啦 主要係建制派而唔係做緊件咩事囉
講緊亂用公帑

17億起條行人天橋都做得出。真心希望涉及有關利益嘅人,包括建制同埋啲判頭,賺埋啲咁嘅污糟錢,全家生癌絕子絕孫慘死。

https://www.hk01.com/社會新聞/191390/元朗天價天橋-長540米花17億今闖立會-朱凱迪發文斥全港最貴

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]