• 瀏覽: 14,617
  • 回覆: 106
+3
引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2019-11-25 08:23 PM 發表
「五大訴求,變相公投」,此口號下的新一屆區選,民主派贏得八成五直選議席,24名民主派立法會議員發表聯署聲明,指全體民主派立法會議員百感交集,「感激港人不離,謹此承諾不棄」。

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/20191125/large/1574674990_03a2.jpg

民主派指持續近半年的運動,已有四千幾人被捕、數百人面臨暴動控罪 ...
區議員原來唔使理會地區民生工作,只要爭取政治訴求就可以,選呢班廢物出來的廢人,記住好好享受未來幾年民生事項完全冇人理的日子。

一看標題就知係毒果報。黎智英肯定收美國佬黑金。壹傳媒日日燒錢都未執。

區議會有實權㗎
咪自high當交待
以後打得仲堅呀

笑死人咩!公投?香港七百幾萬人呀!儍佬!

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2019-11-25 08:23 PM 發表
「五大訴求,變相公投」,此口號下的新一屆區選,民主派贏得八成五直選議席,24名民主派立法會議員發表聯署聲明,指全體民主派立法會議員百感交集,「感激港人不離,謹此承諾不棄」。

民主派指持續近半年的運動,已有四千幾人被捕、數百人面臨暴動控罪 ...
區議會係做咩先?服務社區呀!民生都冇搞就掛住其他嘢,未上任已經現形

就當今次選舉結果無做假咁講,泛民同建制得票比例係55:45,其實唔相差好多,唔好講到所有人都支持泛民咁款。
市民選你出黎係做區議員,你做任何超出區議員職責範圍以外既事都唔代表任何民意,唔通大部份市民選你做區議員,跟住你去強姦民女就話係民意授權?
每位區議員只能代表佢所得票數既民意數目,唔好下下都160萬甚至全港市民咁講。

唔該各區新己完快D整返好D交通燈馬路圍欄....

引用:
原帖由 連續默默的浴缸 於 2019-11-26 09:02 PM 發表
唔該各區新己完快D整返好D交通燈馬路圍欄....
咪係,做返區議員應該做嘅野啦,正仆街

引用:

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/20191125/large/1574674990_03a2.jpg

區議會職能係發展社區, 社區內被破壞的公共設施就係市民嘅福利,不快快修好就係新區議員無能

新區議員做得好!

引用:
原帖由 鬍鬚西吊手掌 於 2019-11-26 11:27 PM 發表
新區議員做得好!
不務正業叫做得好?傻的嗎?用區議會撥款走去攪違法達義項目吖笨

麻煩修復所有交通燈、修復所有欄杆、清理所有連儂牆、清理所有塗鴉、清理全區所有垃圾、捉滅全區老鼠。警暴? 得閒先啦

警察收擋係咪可以立即圍毒果了?😜

引用:
原帖由 Hung196108 於 2019-11-25 08:37 PM 發表
其實係變相測試香港人的質素,是否適宜「民主」選舉至真。
結果,一個在「庇護工場」工作的弱智人士可以當選區議員。
這說明了什麼?
偉大祖國仲勁啦。
出個文盲總理。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]