• 瀏覽: 22,049
  • 回覆: 287
  • 追帖: 1
+32
引用:
原帖由 VQ18 於 2019-11-22 01:09 PM 發表
D文宣好過政府,殺人,放火一字不提。
林鄭hea做, 忽略(故意?)了文宣戰場, 特別是在公海!
只推三萬警察出去打生打死, 事倍功半.

到呢一刻仲未知錯,呢種社會垃圾唔死無用

一篇對精神病人嘅訪問

19歲的中四生(佢中學係二年升一級嗎?)

曱甴成魔之路,只適合圍爐打飛機,5個月前只是一班廢青,因為不滿就到處破壞!

引用:
原帖由 k1l 於 2019-11-22 02:35 PM 發表
19歲的中四生(佢中學係二年升一級嗎?)
返學返得多, 所以黃絲較為"高學歷".

失業失學 咪又係廢人一個 講幾多都無用

引用:
原帖由 19hkend 於 2019-11-22 02:13 PM 發表
區選只是公投 , 改變唔到乜野
仲有三百萬人未出黎 , 麻煩盡快去做選民
下年立法局先係關鍵
香港人唔救香港 , 不如剪左張身份證
如果區選犯民同港毒派大敗, 其實可以用呢點勸服返啲淺黃人.
起碼可以證明返, 200幻係一個假數字. 而沉默既人係唔支持暴力.

邪教洗腦真係勁

同吸毒差不多

後悔已經太遲了!
想放下嗎?唔驚比其他勇武青年裝修佢屋企同傷害佢家人嗎?
實在是騎虎難下,一入鴻門深似海呀!
將來就只得裝修工、地盤佬、外賣仔、送貨兵、黑記者呢幾種工可以做之外,真係唔知點算好!

他說:「我預咗受,任何嘢都有風險。我揀咗呢條路,我就要犧牲我嘅時間。青春好寶貴,但更寶貴嘅係香港呢份自由。我唔想見到香港差落去。」說到這裡,他忍不住眼淚。
阿明認為,生於這個時代,盡力守護是他們的責任:「我哋係被揀中嘅一班人,個時代揀中咗我哋。我哋見到社會有問題,就要行出嚟。我覺得唔係犧牲,係負責。好似屋企火燭咁,無人喺屋企,唔通你就唔去解決咩?我都要為自己嘅屋企去解決問題,我唔可以俾佢變差。」

寫個個有無覺得肉麻
真是好L感動

引用:
原帖由 1223456 於 2019-11-22 01:45 PM 發表
甘9偉大以前有冇做義工?天生天養,政府比$你讀書,屋企人養大你
曱甴食垃圾就大,咪叫天生天養囉

放心!花旗已步署出兵來救啲義士,估計2057年前完成步署!

引用:
原帖由 VQ18 於 2019-11-22 01:09 PM 發表
D文宣好過政府,殺人,放火一字不提。
仲要寫到係命運選中佢
佢係為你而付出……

我真係要講 DLLM

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]