• 瀏覽: 22,089
  • 回覆: 287
  • 追帖: 1
+32
要改變就有付出
幾個月就呱呱叫,坐幾年精彩人生咪要屌頸

引用:
原帖由 VQ18 於 2019-11-22 01:09 PM 發表
D文宣好過政府,殺人,放火一字不提。
呢 d 文宣只適合曱甴睇

暴徒入去監獄冷靜下啦!!

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 nobodynotalk200 於 2019-11-22 02:07 PM 發表
藍絲, 中立人仕們如果你地仲係妄想反抗既, 今次選票就係你地既機會, 因為今次你地既表態唔會被人知, 唔需要同周圍既人反目成仇, 唔需要有被人圍私了既危險, 請好好把握好5個月黎第一次亦可能係最後一次可以同黑衣人正面交鋒既機遇, 如果輸左, 請你地準備好接受多5個月10個月甚至無盡既暴動, 可以再慢慢體會壓抑, 恐懼, 不憤, 無助, 忍氣吞聲既生活, 尼種感覺係點, 我林尼五個月黎大家都好清楚. ...
區選只是公投 , 改變唔到乜野
仲有三百萬人未出黎 , 麻煩盡快去做選民
下年立法局先係關鍵
香港人唔救香港 , 不如剪左張身份證

引用:
原帖由 nobodynotalk200 於 2019-11-22 02:07 PM 發表
藍絲, 中立人仕們如果你地仲係妄想反抗既, 今次選票就係你地既機會, 因為今次你地既表態唔會被人知, 唔需要同周圍既人反目成仇, 唔需要有被人圍私了既危險, 請好好把握好5個月黎第一次亦可能係最後一次可以同黑衣人正面交鋒既機遇, 如果輸左, 請你地準備好接受多5個月10個月甚至無盡既暴動, 可以再慢慢體會壓抑, 恐懼, 不憤, 無助, 忍氣吞聲既生活, 尼種感覺係點, 我林尼五個月黎大家都好清楚. ...
點解D所謂抗暴就最暴力呢?而家已經係恐怖分子!
殺人、放火、破壞、堵路、破壞公共交通工具及設施,無惡不作呢?
點解支持恐怖分子呢?

破壞香港,有撚資格做香港人?

講咁Q多野味就係逃避刑責. 你咁L偉大就去自首, 之後係法庭講番同樣說話. 
可惜一上到庭, 個個民主鬥士只會認有病, 弱智, 唔認罪但有悔意.

引用:
原帖由 chilawytk 於 2019-11-22 12:49 PM 發表
這5個月,阿明的人生彷佛只餘下社運,「我好似失去咗自己,生活得番社運。我無咗社交、娛樂、學業、家庭,咩都無晒。」

https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/SMBJ5bbiuPCBQc.aTnaYNA--~A/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjtzbT0xO3c9NjMwO2g9NDAw/https://media.zenfs.com/zh-hk/hkcnew ...
女皇陛下也有派出SAS(空降特勤隊), 隧道挖掘中, 請食住麫包等!

引用:
原帖由 vincent.AC7 於 2019-11-22 01:54 PM 發表
一個人個人信念凌駕法律,堅得人驚
這個信念源自從香港大學戴耀廷

「喂!有無煙呀?」

向警方申請出去買包煙,然後再行返入去理大嘛

你地班曱甴大晒架嘛!
身上著齊裝備,綁十幾個氣油彈上身,手持火機行出去,大叫「我要一包煙」,食煙嘅防暴應該會比包煙你,仲會順手幫你點埋火

(幫佢點著佢身上氣油彈)

『他心感「家是香港」,覺得作為香港人,要有守護這個地方的責任』
守護放法就係打砸燒搶

支持繼續留守, 佢老尾通過人權法案, 好快可以 this way sir 

為收幾千元,失去自己,最終落得暴動罪下場

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]