• 瀏覽: 9,467
  • 回覆: 137
+6
香港理工大學衝突仍未平息,日前一批身穿反光衣的義務醫護及急救員離開校園時被捕。公共醫療醫生協會會長馬仲儀今早(20日)在

由幾時開始,敵方軍醫係唔當戰犯呀??

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20191120/bkn-20191120100836480-1120_00822_001.html

佢地去支援黑衣暴徙去暴動

跟本就係黑衣暴徙嘅一份子

絕對唔可以免除法律責任

我買仲反光衣响背脊寫(美國總統),你就當我真係柒朗普,所以話香港多蠢人,,,,

著件FBI背心拉返D警察,之後同世界講FBI比警察拉

引用:
原帖由 kkyan_hk 於 2019-11-20 11:16 AM 發表
我買仲反光衣响背脊寫(美國總統),你就當我真係柒朗普,所以話香港多蠢人,,,,
x2

引用:
原帖由 1223456 於 2019-11-20 11:19 AM 發表
著件FBI背心拉返D警察,之後同世界講FBI比警察拉
下次整件背心寫住“良好市民“

咩證件?幾多錢一張?

星期一,學生會條茅利到處叫救命
入面好缺醫療條件,好缺醫生
毛啦啦出現20件,係米有人收錢,幫洗白白啊
或者可能入面本身有呢D背心

引用:
原帖由 kkyan_hk 於 2019-11-20 11:16 AM 發表
X3

引用:
就算佢地真係醫生/護士,參與暴動就要負上法律責任

何況有 D 係假醫生/護士,咁就罪加一等

身處暴動現場, 乜有職業可以有免捕金牌既咩? ON9

係咪睇得卡通片太多,着件衫寫住超人,就諗住自己識飛

義務即是無專業資格認可,而且多是同黨!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]