• 瀏覽: 9,855
  • 回覆: 114
+3
港島線地鐵都被阻慢

下一代阻住哩代人揾食,咁下一代要食屎嗎????

享受政府福利免費教育
結果出左批咁既垃圾
唔識揾食但阻人揾食
犯法但又打住學生年幼無知既旗號
殺人放火然後話自己比打壓
校長老師們你地可以臉皮厚到咁當無事真係好L野

引用:
原帖由 L.T.E 於 2019-11-20 10:01 AM 發表
下一代阻住哩代人揾食,咁下一代要食屎嗎????
這一代都年輕過,但下一代未試過年老,不會明白每一個中年人,究竟用了多少時間來為過去懊悔,彌補,和贖罪,
可是中年人餘下的時間已不多,剛補救得了自己的前半生,沒想到未為自己下半生打算好,又要為這一代的任性,從頭捱過

引用:
原帖由 2012fb 於 2019-11-20 09:20 AM 發表
旺角黑衣圖以磚再堵路,結果被市民問候趕走 ...
做咩打哂格仔

應該去圍中南海,  去圍軍營

不是學生,是校服曱甴。

引用:
原帖由 samkwong2008 於 2019-11-20 09:11 發表
本港全港小學、中學及部分特殊學校,今日恢復上課,有網民號召在觀塘發行「和你返」活動,一批身穿校服的學生響應,步行上學並走出馬通,現場交通受阻。防暴警員其後到場清理。  

今早7時許,一批身穿校服、戴有口罩的學生響應網上號召步行上學,當中部分人手持雨傘,他們走出協和街行車路,並高呼「五大訴求、缺一不可」等口號,現場交通受阻。

期間有學生企圖以膠欄、鐵欄等雜物在多個路口設置路障,有司機不滿 ...
佢LM,睇電視明明係班垃圾曱甴去打人

洗中學生腦,真係卑鄙無恥

挑做乜唔放毒氣彈呀,學生就係暴徒,散仔眼中的仇人

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 skirt333 於 2019-11-20 09:22 AM 發表
自己著校服返學唔3罷, 但又阻路阻人返工返學, 18歲以下係咪無腦無邏輯
真想問佢地自己今早出門前, 有冇用鎖加鐵鏈鎖起家中大門, 阻止自己父母, 兄弟姊妹 返工返學先?

唔好咁自私, 自己父母阻唔倒  走去街上阻其他人......

所以話, 18歲以下唔拉, 係最錯既事
無論你幾多歲, 當你破壞, 阻路, 放火時, 你既身份就只有一個, 罪犯!!!

阻住道路旳學生
有學唔返
真係雌咗9條線

引用:
原帖由 skng2011 於 2019-11-20 10:50 AM 發表
應該去圍中南海,  去圍軍營
叫班垃圾圍軍營唔好玩啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]