• 瀏覽: 5,123
  • 回覆: 47
+8
經過連日衝突,不少示威者今日陸續離開理工大學,接受警方拘捕或登記個人資料放行,但仍然有少量人士拒絕離開,靠僅餘糧水物資支撐。公立醫院急症室今...

外面聲言支援的「曱鼠手足」沒如想像般「開花」營救,理大生哭訴「被自己友出賣了」

新聞來源連結:
http://std.stheadline.com/instant/articles/detail/1141273/即時-香港-修例風波-示威者離開理大稱感-俾人遺棄-有人留守等逃脫

附件

71137441_118896879508701_1802718625920974848_n.jpg(105.73 KB)

暴徒仲心存僥倖 警方一定要徹底搜查

豆腐屍仲唔L去救人

"有示威者指擔心被捕後受到警方武力對待,故嘗試跳渠離開"

逃避責任就逃避責任啦, 全部自首既都無被武力對待, 除非你無朋友通知你,又或者你d朋點9你...

咪唔好走囉,要死唔比你地死。被困孤校,慢慢人性醜惡一面會浮現,係裡面慢慢受。

引用:
原帖由 johnlong18 於 2019-11-19 08:40 PM 發表
經過連日衝突,不少示威者今日陸續離開理工大學,接受警方拘捕或登記個人資料放行,但仍然有少量人士拒絕離開,靠僅餘糧水物資支撐。公立醫院急症室今...

外面聲言支援的「曱鼠手足」沒如想像般「開花」營救,理大生哭訴「被自己友出賣了」 ...
PolyU=1945 Reichstage, Berlin

所以未叫你地走囉, 你無殺人放火佢地告得你入咩, 留返D失控勇武係度, 順便清一清壞血

政治從來只講四個字——「利用價值」。

你有利用價值時,人家可會將你捧上天,如同神靈一樣;你無利用價值時,人家又會將你打到地獄,如同鬼怪一樣。

示威者的利用價值,僅在於攻打政府,以及在於有大規模死傷時激起民憤,然後藉機奪權。如今示威者被圍困理大,既難以反攻,又無甚麼大死傷,試問又有何利用價值可言呢?

年青人如果尚未明白政治只講利用價值,又未明白自己有何利用價值,那就好好讀書,日後做個明事理之人,切勿再涉足政治。

引用:
原帖由 willy222 於 2019-11-19 08:48 PM 發表
咪唔好走囉,要死唔比你地死。被困孤校,慢慢人性醜惡一面會浮現,係裡面慢慢受。
糧盡水缺就會曱甴食曱甴

放心,有8千萬基金,泛民會送飯去監獄

https://youtu.be/oudl9DoTsFY

感覺今晚要劇終似的。哈哈哈/😜
就算這個不太可能,但是強有力的震懾/😋

不敢面對事實是人。。
很可悲的。。

引用:
原帖由 共享陽光 於 2019-11-19 08:46 PM 發表
豆腐屍仲唔L去救人

拎住筆基金走左佬啦

引用:
原帖由 共享陽光 於 2019-11-19 08:46 PM 發表
豆腐屍仲唔L去救人
千里9up就有佢份

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]