• 瀏覽: 1,510
  • 回覆: 14
由百萬上街(不要計較數字)到衝突愈演愈烈 甚至有人死 幾單不明不白既人命事件。一直問點解會甘? 到宜家甚至唔想再睇新聞 有厭惡

我感覺好似有人 唔只一班人 可能有幾班人做緊相同或不同的事件推動"反送中"走向暴力
黃si認為自己有理 為什麼開槍 煙霧彈 水砲車鎮壓自己 發生不少衝突 甚至要警方開槍還擊
藍si認為黑衣人破壞左香港既秩序。黃si係破壞既根源。有黃si既支持 先會甘猖狂 暴力。 警方應該用更強力既手段解決黑衣人 甚至實彈射擊
黃媒話你聽係黑警搞鬼 扮黑衣人破壞。勾結黑社會。藍媒話你聽黑衣人收左錢破壞。警察係止暴抗暴(兩邊都講對自己有利既事實。受傷係我地)
你地覺唔覺唔見左政府? 久唔久出黎遣責暴徒 支持警察執法。反而政府支持度不斷上升 因為亂所以市民想快平息
覺唔覺好似比人玩甘? 明明係政治社會問題應該通過對話 或協商解決。政府反而縮左係後面 警察黑衣人打生打死 坐收漁人之利
所以我覺得無論撐警 撐黑衣人都係比人玩

閱 

戇鳩係無得醫.

唔好對政府期望咁高. 除非你想政府大規模滅殺戇鳩仔.

人地講左冇大台 對咩話呢

完全唔覺政府支持度升緊,上個禮拜全港交通大癱瘓,政府俾人鬧到扒街。

引用:
原帖由 A7907749 於 2019-11-19 18:26 發表
由百萬上街(不要計較數字)到衝突愈演愈烈 甚至有人死 幾單不明不白既人命事件。一直問點解會甘? 到宜家甚至唔想再睇新聞 有厭惡

我感覺好似有人 唔只一班人 可能有幾班人做緊相同或不同的事件推動"反送中"走向暴力
黃si認為自己有理 為什麼開槍 煙霧彈 水砲車鎮壓自己 發生不少衝突 甚至要警方開槍還擊
藍si認為黑衣人破壞左香港既秩序。黃si係破壞既根源。有黃si既支持 先會甘猖狂 暴力。 警方應 ...
一切都為錢人玩你,你玩人,有錢收,冇得怨。

人地想你亂自己中國人打中國人,講到口水乾啲黃黑娃娃智障都唔明係要聽人講咩聞鼠豉油!講到底老外同佢啲爪牙港奸們都係想你地同族自相殘殺後執雞攞利益着數,中央咁多年苦口婆心你地都係當耳邊風,終歸有日會火燒身game over! 😔但願香港今次會是否極泰來!

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2019-11-19 06:38 PM 發表
完全唔覺政府支持度升緊,上個禮拜全港交通大癱瘓,政府俾人鬧到扒街。
區選係驗證好機會!🧐

政府拖延處理,合情合理!
以前港英政府,兩班人劈緊友,都等你地劈到咁上下先拉人!
而家D人情緒高漲,講道理無用,等佢地cool down少少,參與人數亦會少
同埋,事情一開始就打壓,民情一定企係示威果邊!
而家儲夠民怨,政府做野就合情合理

而家最怕情況失控果班係係黎X英,犯民!情況逼到大陸出手必除根!
香港始終有大陸做後盾,一定撐得住

通過對話?同邊個對話? 同你?

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2019-11-19 06:37 PM 發表
人地講左冇大台 對咩話呢
無大台係假,提出政府無可能答應的訴求,將運動擴散到十八區,係幕後精心部署。宣稱無大台,政府連談判對象都無,事件難以降溫。

有簡單政治常識的人知港府背後是中央,根本難以撼動。大台一早知運動訴求不會有成功,只不過要製造混亂,令主子得益,隱身則難被秋後算賬。

整件事最戅鳩係支持黑衣人到今仍不割𥱊的港豬。無時勢觸覺不在講,被洗腦後連破壞自己的家亦在所不惜。

引用:
原帖由 星風月霧 於 2019-11-20 05:32 AM 發表

無大台係假,提出政府無可能答應的訴求,將運動擴散到十八區,係幕後精心部署。宣稱無大台,政府連談判對象都無,事件難以降溫。

有簡單政治常識的人知港府背後是中央,根本難以撼動。大台一早知運動訴求不會有成功,只不過要製造混亂,令主子得益,隱身則難被秋後算賬。

整件事最戅鳩係支持黑衣人到今仍不割𥱊的港豬。無時勢觸覺不在講,被洗腦後連破壞自己的家亦在所不惜。 ...
正解!👍

根本成件事背後有好多野我哋普通人唔會知, 太複雜, 但可以好肯定咁講,  香港已經玩完

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]