• 瀏覽: 4,849
  • 回覆: 78
+9
引用:
原帖由 pettt 於 2019-11-19 08:45 AM 發表
佔領理工大學的近千示威者,前日密集式狂擲汽油彈及射箭襲警後遭重重包圍,眾人擔心被捕徹夜惶恐不安,昨日三度企圖武力突圍,但難越警網,多人被逼折返及被捕,隨後有人冒死從校園高處游繩落公路由接應電單車載走不果,至少七十名示威者報稱受傷,步出自首,至今已有逾四百人被捕,但仍有數百名示威者拒絕投降,有人更揚言與警員玉石俱焚。教育界代表昨晚與警方緊急商討後,同意不拘捕未成年人士,前立法會主席曾鈺成及港大法 ...

要警惕: 剩下那些曱甴死硬派,眼見其他曱甴一個一個出去投降,一個一個捨他們而去,他們有可能會脅持人質,殊死反抗。

作惡多端還想逃避法律責任。
沒有最無恥只有更無恥。

其實宜家呢個論調已不合時宜, 幼稚園已經係咁講粗口大有人在, 小學生已經睇咸片, 初中生已經去叫雞

無恥中學校長陪同未夠18歲學生理大走出嚟,仆街走入去做暴徙就自發,瀨嘢就無恥校長救人。班仆街係學校教出嚟,你哋有冇膽公開你哋通識教乜春!

有幾多"真"家長呀?淨係出鏡呢幾個有講有笑,仲係嘆杯星巴克凍朱古力咖啡,一D都睇唔到好仇喎。真家長幾個月自已仔女晚晚去暴動唔勸佢唔靜坐,依家先黎?

阿喂!飲凍咖啡傾緊偈個位,請你翻黎俾D戲嚴肅D好無,成個現場氣氛俾你破壞晒啦!

引用:
原帖由 遊鯤 於 2019-11-19 09:12 AM 發表
作惡多端還想逃避法律責任。
沒有最無恥只有更無恥。
香港的未來是需要佢地的,那麼香港只會是個繁榮安定宜居的地方

未成年? 有幾多係真正理大生

引用:
原帖由 arhon009 於 2019-11-19 10:04 AM 發表
未成年? 有幾多係真正理大生
佢地話6-7成理大生, 但似乎6-7成唔係理大生, 甚至更多...

真係讀理大而又有d人性點會搞到自己學校咁...

引用:
原帖由 songsong17 於 2019-11-19 10:07 AM 發表

佢地話6-7成理大生, 但似乎6-7成唔係理大生, 甚至更多...

真係讀理大而又有d人性點會搞到自己學校咁...
讀到大學,一般都要17至18歲,暴徒全是新生???
定係暴徒大部份係香港中學生,如果係,真係大鑊

司法已死,竟然放生十八歲以下的人渣垃圾暴徒。

入男/女童院改過自新,記住學識什麼叫政治,法律先好學人講民主

未成年人犯法唔洗拉?咩道理? 
如何服眾?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]