• 瀏覽: 5,450
  • 回覆: 98
政府根本冇心聽下市民想法,一味指責同鎮壓
警察越打越狠
政府拒絕聆聽
唔係話警察制暴係錯,但點解只識鎮壓而完全無意去正視訴求
唔需要完全答應
但難道唔可以提出折衷方案
只要釋出善意,好多轉黃嘅中間派就會回心轉意 (正係政府先前態度惡劣先搞到中間派反彈)
有D和理非就會思考自己堅唔堅持
咁就可以輕鬆孤立最深黃果班
群體縮小亦都容易鎮壓
真正做到止暴制亂
而家政府態度咁硬頸拒絕理會任何黃絲聲音會令淺黃繼續覺得政府無誠意
跟住就會不斷支持深黃拼死反抗
政府贏都只會慘勝,消耗大量人力同公帑

畜牲靜些少可以嗎?

如果聽發動恐怖襲擊既人講野。
或者討價還價。
將會引起更多恐怖襲擊。
國際上從來無國家會同恐怖分子談判。

折你老味咩?! 對付恐怖分子係要用實彈!!

https://www.facebook.com/mike.skleung/videos/2989866224376692/

引用:
原帖由 Retired2019 於 2019-11-18 08:55 PM 發表
畜牲靜些少可以嗎?
自己冇野駁就人身攻擊
死廢中

引用:
原帖由 starr 於 2019-11-18 09:00 PM 發表
折你老味咩?! 對付恐怖分子係要用實彈!!

https://www.facebook.com/mike.skleung/videos/2989866224376692/
最深黃果D咪鎮壓囉
但係說服班中間派就可以令深黃失去支援

作為世界強國,  你話會唔會同恐怖分子妥協? 咪L天真啦!

引用:
原帖由 迪亞高哥斯拉 於 2019-11-18 08:52 PM 發表
警察越打越狠
政府拒絕聆聽
唔需要完全答應
只要釋出善意,好多轉黃嘅中間派就會回心轉意 (正係政府先前態度惡劣先搞到中間派反彈)
群體縮小亦都容易鎮壓
真正做到止暴制亂
而家政府態度咁硬頸拒絕理會任何黃絲聲音會令淺 ...
講左好多次, 政府根本無得聽呢d訴求
d訴求係無理強求

引用:
原帖由 迪亞高哥斯拉 於 2019-11-18 09:03 PM 發表
最深黃果D咪鎮壓囉 但係說服班中間派就可以令深黃失去支援
你講既"中間派"支唔支持恐怖活動?
如果支持,咁就唔係中間
如果唔支持,咁就應該支持政府止暴制亂,力挺政府強硬對付佔領理大既恐怖分子

引用:
原帖由 Retired2019 於 2019-11-18 08:55 PM 發表
畜牲靜些少可以嗎?
呢句好正, 入晒!

引用:
原帖由 迪亞高哥斯拉 於 2019-11-18 08:52 PM 發表
警察越打越狠
政府拒絕聆聽
唔需要完全答應
群體縮小亦都容易鎮壓
真正做到止暴制亂
而家政府態度咁硬頸拒絕理會任何黃絲聲音會令淺 ...
出去圍魏救趙啦,係度文宣係幫唔到你既曱甴隊友

引用:
原帖由 starr 於 2019-11-18 09:07 PM 發表

你講既"中間派"支唔支持恐怖活動?
如果支持,咁就唔係中間
如果唔支持,咁就應該支持政府止暴制亂,力挺政府強硬對付佔領理大既恐怖分子 ...
果班中間派完全政府最初嘅極度固執而全面轉黃
而家政府釋出善意,就可以令佢地回心轉意,民意大逆轉

引用:
原帖由 mtng2005 於 2019-11-18 09:07 PM 發表

呢句好正, 入晒!
自己說唔過人就打飛機
收皮啦

引用:
原帖由 迪亞高哥斯拉 於 2019-11-18 09:08 PM 發表
果班中間派完全政府最初嘅極度固執而全面轉黃
而家政府釋出善意,就可以令佢地回心轉意,民意大逆轉
政府可以讓既都讓晒,現在剩下的是 敵我矛盾

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]