• 瀏覽: 117,366
  • 回覆: 4
  • 追帖: 7
+55
引用:
原帖由 top11 於 18/11/2019 01:25 發表

係咪終於都肯圍捕啦?
等咗幾個月啦~
仍然有變數,但希望可以連埋去支援嘅和理非一網成擒!

引用:
原帖由 amethyst33 於 18/11/2019 01:33 發表
警方俾左咁多機會你走都唔走, 仲留喺入邊嗰d唔係暴徒係乜野?!
仲要今日用箭插到警員,仲放過呢班曱甴暴徒嘅都唔係人啦!

引用:
原帖由 benchu100 於 18/11/2019 09:21 發表

我覺得支持暴力而又係屋企歎冷氣嘅和理非係最無恥。有行出嚟,雖然唔認同,但總叫身體力行冒風險。班友日日facebook講到自己幾正義,傳播謠言,助長青年人行駛暴力,有獎話自己有份,衰咗就唔關自己事。年青人無咗生命,無咗前途,佢地付出過咩,支持暴力嘅和理非有咩損失? ...
我以前覺得煽動人嘅政客最無恥,和理非同勇武只係被煽動。

但呢個星期都覺得和理非先係最仆街,信埋政府黃媒文宣已經無腦,仲要有超暴力事件例如 70 歲呀伯被掟死,都仲想屈係被清磚市民掟死;明明有晒 CCTV 個人係自殺,無証據下都想幻想為警察推佢落樓,同暴力行核日爆都唔割,根本係反晒人類文明道德!勇武變得咁癲,佢哋嘅盲目鼓勵同支持其實係主因!

引用:
原帖由 ottb 於 18/11/2019 15:56 發表

冇錯, 呢d曱甴暴徒嘅幫兇最仆街, 為日喺d group度散佈假消息,歪理
呢排中環同太古等地嘅和你 lunch 其實同勇武破壞一樣咁 PK,影響交通秩序,又唔知自己思想幾低 B,攞埋啲非事實嚟做借口,希望有關公司認到的話炒晒佢哋。

引用:
原帖由 benchu100 於 18/11/2019 17:05 發表

但宜家呢類人,梗有一個係左近,仲有d係老朋友,屋企人。呢個環境,比校園爛晒嘅破壞更大。
無錯,好似喺街隨時都會遇到痴線佬咁,想鬧放火係唔啱都唔敢大聲講。

呢個現象我諗起碼要幾年後先會沖淡,因為啲和理非實在太要面子,唔會認衰。

仲有,話就話和理非,但仍然會有暴力同私了傾向,都係好恐怖。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]