• 瀏覽: 117,312
  • 回覆: 8
  • 追帖: 7
+55
"醫生""護士"... 真係好L on9...

引用:
原帖由 說好的不離不棄 於 2019-11-18 01:31 AM 發表

角色扮演丫麻,下次佢地會整埋“路過”同埋“街坊”背心
呢D咁既野真係香港先做得出色..., 但係係on9方面..., 真係可悲...

引用:
原帖由 說好的不離不棄 於 2019-11-18 01:38 AM 發表

唔on9 兼腦殘點會走去做曱甴丫
其實我無怪晒佢地, 香港教育真係左好既問題..., 呢班ON9 都係比人利用..., 最衰係政棍黃師...

引用:
原帖由 說好的不離不棄 於 2019-11-18 01:49 AM 發表

係呀,洗晒腦,九大大學校長仲卸膊話唔關佢地事,請埋D黃教棍返黎教壞學生,根本責無旁貸
連基本既教育應該既責任感都無...
出晒事就怪政府呢樣就仲 pk..

引用:
原帖由 ScottXe 於 2019-11-18 08:06 AM 發表

又找借口為他們開脫,如此大個人,無腦嗎!留番比李生用啦
我無話佢地無責任, 但最大責任係政棍黃師, 呢點都睇唔清楚就真係無腦...

引用:
原帖由 112Henry 於 2019-11-18 08:38 AM 發表

以為睇架仔動作片
其實個個貼住“白痴”就差唔多...

引用:
原帖由 bbq323 於 2019-11-18 12:41 PM 發表
參與暴動,大學生變罪犯留案底!即是政府資助各大學既幾百億付諸流水,呢班有案底既年青人,移民唔得,做政府工唔得,做經理級以上唔得,只能去做低層工作,
成個社會做成人才斷層,只有在國內輸入人才,到時造成社會分化更加嚴重,暴力更加沒完沒了
無將來既人維一出路就是攪政變,望新政權特赦 ...
其實真係有心幫佢地, 政府可考慮一d計劃, 例如同大陸合作設立一d更生課程, 自願參與代替部份刑期..., 內容係包括國民教育,義工, 國內企業工作(工資部份歸大陸維持課程成本)...

主要係比佢地一個改過同真正認識國家既機會...

就咁罰監禁真係浪費左一代人...

引用:
原帖由 Batman008 於 2019-11-18 04:21 PM 發表

到時又會俾政棍醜化話係再教育營
佢地唔話係再教育營,而係集中營...

所以要係自願性,去代替監禁(部份刑期)...
怕既可以選擇坐監,唔強迫...

最後好唔好等呢d自願去既人自己評價...

引用:
原帖由 16610joey 於 2019-11-19 08:43 PM 發表

我又整反件歌神背心先,睇下我會唔會變許冠傑
我覺得佢地呢班貼“白話”“智障”比較反映佢地既真實身份...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]