• 瀏覽: 50,879
  • 回覆: 425
+20
引用:
原帖由 復活高貝利 於 2019-11-17 07:36 PM 發表
理工大學外戰火不絕,示威者採用的武力不斷升級,除了不斷投擲磚頭及汽油彈外,亦使用投石器、弓箭、鋼珠等攻擊性武器。一名警方傳媒聯絡隊隊員小腿中箭送院,據悉有前線警員立即提出動用裝甲車上的MP5槍械,以應對致命攻擊。下午4時,一批速龍小隊警員持槍登上香港歷史博物館,於高層窗口戒備,網相可見,他們攜帶的槍械包括連發的防暴槍,可發射催淚彈。而有片段顯示他們撤離博物館及登上裝甲車,部分警員手持低殺傷力的橙色 ...
警方膠層一定要前線有警員死先安樂。

六個月前用啲武力,衣家仲系。

引用:
原帖由 fung123b 於 2019-11-17 09:18 PM 發表

今日有前線警察上內地討論區訴苦火力吾夠,已經比人推到現時內地高官都睇到尼單野,咁啱北京剛剛都要求香港警方高層批准前線配備mp5
希望如此。

最近多次槍擊已經證明,普通既.38根本不致命
而且1round得6粒,被包圍就玩完
改用mp5非常合理

打死班曱甴恐佈分子

香港警察識撚用真槍咩?交通警重有用過班防暴多多聲

係就快啦攪咁L耐,衝入去啦

唔知係咪靠嚇?

有暴徒玩恐嚇 

話氯氣彈已經究發成功,警察如果在一時內不撤離理大,佢哋會係極短時間內隨機選擇警察宿舍發佈氯氣彈。

快D殺晒班曱甴

引用:
原帖由 kit365 於 2019-11-17 07:42 PM 發表
警務署長好似明天退休,希望換個強硬d上場
勞位充真心廢到一個點,好走唔送

引用:
原帖由 josonlai 於 2019-11-17 07:42 PM 發表
仲唔Call狙擊手,彈低幾件癲狗先喇。。
真係唔明點解唔出.......你就算做個樣都放係度啦....

引用:
原帖由 Peter_H 於 2019-11-17 07:50 PM 發表
美國會馬上封信所有銀行同商業活動 保守估計,一星期內全部倒下
小習是輸不起的
是香港家大陸輸唔圯起呢

大玩
貓捉老鼠遊戲
到底
軟弱的政府是為了什麼
6個月來
看到黑衣人已經進化到恐怖份子
但是政府
卻一日比一日軟弱無能
竟然這麼軟弱
集體下台啦
香港沒有了香港政府
但是有中央政府

有興趣依家入去連登睇吓,嗰邊好似未曰

高級狗警仲係度打嘴炮,前線警員仲係揸住碌棍,點打呀!?仆街暴大好撚多架生架,標槍,鏈球,鉛球,中一野都收皮啦,仲有個實驗室,做個液體炸彈都得呀,唔對稱武力冇撚得打架,未批准開鎗前咪撚同 d 高級狗官賣命啦,條命係你同你家人架,集體射波算把啦

引用:
原帖由 Peter_H 於 2019-11-17 07:45 PM 發表
一郁手全球即刻全面圍剿中共🐈🐈🐈🐈😎😎😎😎😎
gogogo
國際社會只會視中國是恐怖主義
解放軍已出,只有美國養嘅犯民走狗吠

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]