• 瀏覽: 1,008
  • 回覆: 18
引用:
原帖由 diuadm9 於 2019-11-17 10:09 AM 發表
fb刊登澄清啟事

https://appledaily-hk-appledaily ... FVNI3V5HECVJSPM24GY. ...
如果係為求真相,公義,怕咩比人用條片丫
毒果咪又係靠屈靠吹噓,看圖作文呃市民呃廣告賺大錢

文宣是假,防暴有理!

依家黑警大撚晒,所以我話香港已經玩撚完

引用:
原帖由 afternoon 於 2019-11-17 10:21 AM 發表

文宣是假,防暴有理!
用人嘅圖片,必須註明係轉載
出處要提供link,香討版規都係咁!

引用:
原帖由 afternoon 於 2019-11-17 10:21 AM 發表

文宣是假,防暴有理!
求真相都要尊重版權吧?

就算用,無理由唔標明出處,尊重原創,而家係刻意裁去原創出處,梗係唔啱,無嘢好講。

引用:
原帖由 omnia 於 2019-11-17 10:31 AM 發表

求真相都要尊重版權吧?

就算用,無理由唔標明出處,尊重原創,而家係刻意裁去原創出處,梗係唔啱,無嘢好講。
黑記一句保護消息來源就已經唔洗理出處啦,自己都唔尊重版權,仲要段章取義,看圖作文,叫咩人地尊重你丫

文宣是假,防暴有理!

引用:
原帖由 投訴即被禁訪 於 2019-11-17 10:28 AM 發表

用人嘅圖片,必須註明係轉載
出處要提供link,香討版規都係咁!
大把文宣無來源無出處,你去燒晒佢先講啦

文宣是假,防暴有理!

引用:
原帖由 afternoon 於 2019-11-17 10:34 AM 發表

黑記一句保護消息來源就已經唔洗理出處啦,自己都唔尊重版權,仲要段章取義,看圖作文,叫咩人地尊重你丫

文宣是假,防暴有理!
消息來源同報導記者居然可以混為一談?你無嘢呀?

記者根據保密消息來源去某個地方拍照,登出一張圖,唔通呢張圖就無版權?無出處?

引用:
原帖由 afternoon 於 2019-11-17 10:35 AM 發表

文宣是假,防暴有理!
無登出處即係原創人放棄版權,係人都可以抄。點同人地有名有姓有 logo 嘅資料呀?

引用:
原帖由 焦急白滑的西瓜 於 2019-11-17 10:32 AM 發表
你哋班暴徒已經用磚掟死普通市民,仲作假文宣。
依家班暴徒已經掟用磚掟死咗個阿伯, 仲話人哋殺人,其實自己滿手鮮血,咁點計先??!

引用:
原帖由 後天難吃的豬豬 於 2019-11-17 10:38 AM 發表

依家班暴徒已經掟用磚掟死咗個阿伯, 仲話人哋殺人,其實自己滿手鮮血,咁點計先??!
佢地梗係唔啱,但咁樣唔代表差佬盜用人地影像仲標示出處來自死對頭係啱。

引用:
原帖由 afternoon 於 2019-11-17 10:35 AM 發表

文宣是假,防暴有理!
你而家咪係『文宣』
人哋蘋果講嘅係新聞片

咁毒蘋果,之前有冇偷過其他媒體嘅相/片呢

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]