• 瀏覽: 47,786
  • 回覆: 8
  • 追帖: 3
+11
引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2019-11-17 09:03 發表

政府好笨 ,, 送甘大殺傷力既武器俾暴徒 ..

當暴徒再攻佔二號橋 .. 就可以用石墩攻擊橋下既車同火車 ..

將來東鐵俾暴徒用石墩攻擊 .. 就係政府既錯 ..

應該今日就動手拆左二號橋 .. 以絕後患 .. ...
你究竟知唔知一粒石躉有幾多噸?
最好班曱甴用機械推粒入吐露港公路,有人傷損失,必入段狗數

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2019-11-17 09:38 發表

背後勢力太大 .. 只要有吊車司機大意將吊車停係附近 .. 就自然有人 " 水 " 班傻仔傻妹去做傻事 ..

唔怕一萬 .. 最怕萬一 

做任何事都要有風險評估 .. 做風險評估 .. 永遠要由最壞打算做起 .. ...
你咁講,就算拆條吊橋,都可以偷香港吊車去其他地盤偷石躉從山坡滾下去。

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2019-11-17 09:49 發表

石墩係由人用機器去搬上橋 .. 即係可以由人用機器推落橋 ..

一間大學 .. 造一台這樣的機器 .. 難度應該不把 ..

重未計幕後黑手呢 .. 就好似一個粗心大意既吊車司機將吊車停係二號橋附近 .. ...
製造吊機車要有鋼材熔爐,你講所謂粗心大意吊車司機,全港都有,你擔心多餘,唔一去橋取石,去所有建築地盤或新界空地有大量這類石躉,你防不如防止佢哋做高達出來啦!

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2019-11-17 09:55 發表

山下滾下去 .. 應該不能到山腳的公路或者路軌 ..

橋上可以直接攻擊 .. 

跟本就係兩回事 ..
當條橋受到重量,條橋供人行,以前的壓力測試根本無考慮過重型車輛行駛,都去到橋中,橋都倒塌啦!死蠢。

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2019-11-17 10:05 發表

一定唔會 .. 因為推石墩落橋 .. 跟本唔使大型工程車 ..

可能一個千斤頂用槓桿原理就攪定 ..
千斤頂可以頂幾高你知唔知嫁

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2019-11-17 10:01 發表

依家係佢地會係橋上攻擊橋下既車同東鐵 ..

政府點解重要放呢 D 野係到俾佢地有機會使用 .. 

呢個係重點 .. 明唔明 ..

我寧願政府派警方 24 小時註守 .. 再出事最小都有警方付責 ..

依家求其放幾個石墩就當交差 .. 再出事又邊個付責呢 ??

中大同段校長嗎 ??

哈哈哈哈哈 ...
學校係校方管理,段狗係有責任看管自己路段禁止重型車輛進入。
出事都是校方責任。

引用:
原帖由 freemind1 於 2019-11-17 10:13 發表
條橋比只係比小數暴大人用,小數人騎劫全個大埔區居民,唔可以有階級觀念,炸咗佢啦。最好拆嘜中大解決房屋問題
你放心橋應該最後都會拆,但不是現在,因為拆橋,橋下是高壓電纜一定要有一個全面性安全施工方法。

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2019-11-17 10:15 發表

先將石墩打碎 .. 再幾十 KG 至 幾百 KG 推落橋得唔得呀 ..

一間大學 .. 上至校長教授下至學生 .. 有齊架生設備 .. 連一粒石墩都打唔碎 .. 真係直接執九左佢啦 ..  ...
咁就證明中大校長段狗,絕對有份參與今次恐怖襲擊,香港有反恐法,用下個腦!唔好當香港真係由曱甴統治啦!
用下腦諗下嘢,曱甴真係用機械打碎石躉,有無石躉都可以打碎全校石屎路面做你所講的行為,請講嘢之前用用曱甴腦先啦!

引用:
原帖由 正人正貨 於 2019-11-17 10:18 發表

乜的石吾係在橋頭通道口的硬地上,而在橋承托面咩?你屋企冧都未到條橋喇.
睇新聞要睇內文,係封橋邊入口唔係橋中。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]