• 瀏覽: 47,689
  • 回覆: 9
  • 追帖: 3
+11
引用:
原帖由 Avan_chan 於 2019-11-17 08:48 AM 發表
早前示威者與防暴警察爆發激烈的沙田中文大學二號橋,在今日(17日)凌晨零時許,有工人駕駛載運多塊大型石躉的重型車輛,駛至現場把石躉吊運上橋面後,疊起石躉封閉橋面。據東網記者在現場所見,工人駕吊臂車抵達二號橋後,逐一將重型石躉吊運至橋面,目測至少有12塊重型石躉,作為「封橋」之用,估計每塊石躉重約數噸。
據了解,由於有示威者早前從中文大學二號橋,向橋下的吐露港公路投擲多枚汽油彈及大批雜物,為讓相關部 ...
政府好笨 ,, 送甘大殺傷力既武器俾暴徒 ..

當暴徒再攻佔二號橋 .. 就可以用石墩攻擊橋下既車同火車 ..

將來東鐵俾暴徒用石墩攻擊 .. 就係政府既錯 ..

應該今日就動手拆左二號橋 .. 以絕後患 ..

引用:
原帖由 REM5 於 2019-11-17 09:22 AM 發表

你是否高估這班癈青的能力呢?這班癈人只是會發一下脾氣,以人多去欺負一些老弱婦孺。要他們想辦法去搬大石躉真的不太可能!這班癈物只適合用來填海! ...
背後勢力太大 .. 只要有吊車司機大意將吊車停係附近 .. 就自然有人 " 水 " 班傻仔傻妹去做傻事 ..

唔怕一萬 .. 最怕萬一 

做任何事都要有風險評估 .. 做風險評估 .. 永遠要由最壞打算做起 ..

引用:
原帖由 220 於 2019-11-17 09:37 AM 發表

你究竟知唔知一粒石躉有幾多噸?
最好班曱甴用機械推粒入吐露港公路,有人傷損失,必入段狗數
石墩係由人用機器去搬上橋 .. 即係可以由人用機器推落橋 ..

一間大學 .. 造一台這樣的機器 .. 難度應該不把 ..

重未計幕後黑手呢 .. 就好似一個粗心大意既吊車司機將吊車停係二號橋附近 ..

引用:
原帖由 220 於 2019-11-17 09:47 AM 發表

你咁講,就算拆條吊橋,都可以偷香港吊車去其他地盤偷石躉從山坡滾下去。
山下滾下去 .. 應該不能到山腳的公路或者路軌 ..

橋上可以直接攻擊 .. 

跟本就係兩回事 ..

引用:
原帖由 220 於 2019-11-17 09:54 AM 發表

製造吊機車要有鋼材熔爐,你講所謂粗心大意吊車司機,全港都有,你擔心多餘,唔一去橋取石,去所有建築地盤或新界空地有大量這類石躉,你防不如防止佢哋做高達出來啦! ...
依家係佢地會係橋上攻擊橋下既車同東鐵 ..

政府點解重要放呢 D 野係到俾佢地有機會使用 .. 

呢個係重點 .. 明唔明 ..

我寧願政府派警方 24 小時註守 .. 再出事最小都有警方付責 ..

依家求其放幾個石墩就當交差 .. 再出事又邊個付責呢 ??

中大同段校長嗎 ??

哈哈哈哈哈

引用:
原帖由 220 於 2019-11-17 10:00 AM 發表

當條橋受到重量,條橋供人行,以前的壓力測試根本無考慮過重型車輛行駛,都去到橋中,橋都倒塌啦!死蠢。
一定唔會 .. 因為推石墩落橋 .. 跟本唔使大型工程車 ..

可能一個千斤頂用槓桿原理就攪定 ..

引用:
原帖由 220 於 2019-11-17 10:08 AM 發表

千斤頂可以頂幾高你知唔知嫁
先將石墩打碎 .. 再幾十 KG 至 幾百 KG 推落橋得唔得呀 ..

一間大學 .. 上至校長教授下至學生 .. 有齊架生設備 .. 連一粒石墩都打唔碎 .. 真係直接執九左佢啦 .. 

引用:
原帖由 220 於 2019-11-17 10:21 AM 發表

咁就證明中大校長段狗,絕對有份參與今次恐怖襲擊,香港有反恐法,用下個腦!唔好當香港真係由曱甴統治啦!
用下腦諗下嘢,曱甴真係用機械打碎石躉,有無石躉都可以打碎全校石屎路面做你所講的行為,請講嘢之前用用曱甴腦先啦! ...
打碎石屎路 .. 就係佢地錯晒 

打碎政府提供既石墩 .. 就可以拖政府落水 ..

依家講乜都冇用 .. 大家放長雙眼睇下 .. 班暴徒會唔會利用呢份大禮去攻擊吐露港同東鐵啦 .. 

哈哈哈哈哈

引用:
原帖由 220 於 2019-11-17 10:21 AM 發表

咁就證明中大校長段狗,絕對有份參與今次恐怖襲擊,香港有反恐法,用下個腦!唔好當香港真係由曱甴統治啦!
用下腦諗下嘢,曱甴真係用機械打碎石躉,有無石躉都可以打碎全校石屎路面做你所講的行為,請講嘢之前用用曱甴腦先啦! ...
認真講 .. 佢話冇份我都唔信 .. 

哈哈哈哈哈

引用:
原帖由 鬼屋門口食花生 於 2019-11-17 10:32 AM 發表

估唔到啊,竟然敗在一個廁所之上。
班曱甴有冇叫班自由西去洗廁所咩 ..

閪都肯俾人任屌 .. 去洗個廁所又有幾難呀  .. 

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]