• 瀏覽: 47,693
  • 回覆: 462
  • 追帖: 3
+11
引用:
原帖由 香港狂野的神 於 2019-11-17 09:35 AM 發表
小心黑衣仆街暴徒!

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2019-11-17 09:49 AM 發表

石墩係由人用機器去搬上橋 .. 即係可以由人用機器推落橋 ..

一間大學 .. 造一台這樣的機器 .. 難度應該不把 ..

重未計幕後黑手呢 .. 就好似一個粗心大意既吊車司機將吊車停係二號橋附近 .. ...
唔可以輕敵,當年黃之峰班到兩部吊臂車,影住梁振英屋企。你話無金主?搵鬼信啊。

覺得作用唔大,可以爬上去

還有其他幾個都要封閉。

引用:
原帖由 withorwithoutu 於 2019-11-17 09:32 AM 發表
班廢青依家士氣低落
對於因冇人洗廁所而立國失敗
佢地謹謹於懷
笑鬼死 XD

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2019-11-17 09:03 AM 發表

政府好笨 ,, 送甘大殺傷力既武器俾暴徒 ..

當暴徒再攻佔二號橋 .. 就可以用石墩攻擊橋下既車同火車 ..

將來東鐵俾暴徒用石墩攻擊 .. 就係政府既錯 ..

應該今日就動手拆左二號橋 .. 以絕後患 .. ...
我反而擔心負重問題

老解清理垃圾時啲曱甴又敢吾擲氣油彈,相反市民,消防清理路障就放氣油蛋,擺明就欺善怕惡。

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2019-11-17 09:38 AM 發表

背後勢力太大 .. 只要有吊車司機大意將吊車停係附近 .. 就自然有人 " 水 " 班傻仔傻妹去做傻事 ..

唔怕一萬 .. 最怕萬一 

做任何事都要有風險評估 .. 做風險評估 .. 永遠要由最壞打算做起 .. ...
x2

買部二手吊雞車,有幾難丫

六月阻金鐘既某一晚,我去中環睇黑衣分發物資,見到好多部車阻塞主幹道,我估應該係租或偷來阻路既

理大的門口也應自封啦。

引用:
原帖由 REM5 於 2019-11-17 09:22 AM 發表

你是否高估這班癈青的能力呢?這班癈人只是會發一下脾氣,以人多去欺負一些老弱婦孺。要他們想辦法去搬大石躉真的不太可能!這班癈物只適合用來填海! ...
佢地有高達架喎,區區幾粒石仔點會搬唔到?

引用:
原帖由 REM5 於 2019-11-17 09:22 AM 發表

你是否高估這班癈青的能力呢?這班癈人只是會發一下脾氣,以人多去欺負一些老弱婦孺。要他們想辦法去搬大石躉真的不太可能!這班癈物只適合用來填海! ...
佢地連垃圾都唔想清,咁大既石點清呀

封得好,政府都叫做,做到下野

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2019-11-17 10:39 AM 發表

班曱甴有冇叫班自由西去洗廁所咩 ..

閪都肯俾人任屌 .. 去洗個廁所又有幾難呀  .. 
唔會啦,為左爭軍妓個個都打生打死。。仲有個個都嬌生慣養少爺兵,應該唔能識洗廁所

引用:
原帖由 Avan_chan 於 2019-11-17 08:48 AM 發表
早前示威者與防暴警察爆發激烈的沙田中文大學二號橋,在今日(17日)凌晨零時許,有工人駕駛載運多塊大型石躉的重型車輛,駛至現場把石躉吊運上橋面後,疊起石躉封閉橋面。據東網記者在現場所見,工人駕吊臂車抵達二號橋後,逐一將重型石躉吊運至橋面,目測至少有12塊重型石躉,作為「封橋」之用,估計每塊石躉重約數噸。
據了解,由於有示威者早前從中文大學二號橋,向橋下的吐露港公路投擲多枚汽油彈及大批雜物,為讓相關部 ...
暴徒要攪事,一樣爬到過去,甚至call車搵人掟d石躉落公路

長遠黎講要炸左條橋

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]