• 瀏覽: 47,843
  • 回覆: 462
  • 追帖: 3
+11
引用:
原帖由 chiwing1028 於 2019-11-17 10:01 AM 發表
要治本先得
治本方法就是殺曬所有黃人

引用:
原帖由 janelam 於 2019-11-17 09:50 AM 發表
條橋承托到嗎?小心條橋會塌啊!路政處要幫手計算下!
佢係封個入口,啲石唔係放橋上面

中大佔地137.3公頃,太古城佔地53畝,有12,698個單位。而1公頃等於15畝,即係話收番中大啲地,可以起38.8個太古城,提供50萬個單位,加埋港大、理大、城大、科大、浸大啲城市地,最少可提供100萬個585-1237呎單位,政府可以考慮立法收番,所有大學搬去大灣區,咁即刻可以解決土地短缺問題,人人有樓住,大學生咁唔鍾意香港,又可以離開香港又有書讀,值得諗下。又或者起幾棟紀律部隊宿舍在中大,放便大家做嘢。

以上建議,1/ 可以消除曱甴;2/ 節省公帑;3/ 解決所有香港房屋問題。
- 應該考慮馬上解散所有香港的大學。

引用:
原帖由 smart889 於 2019-11-17 09:18 AM 發表
如果暴徒連石躉都拆到,條橋一早比佢哋拆咗啦
班曱甴有好多架餐嫁.....
石躉整碎有幾難.....
我都覺得政府送大石比佢地用

引用:
原帖由 ballking13 於 2019-11-17 10:02 AM 發表

治本方法就是殺曬所有黃人
希望政府出招
殺曬所有黃暴徒

無用,仲衰,你估做嘢果班低弱智學生咩?全部地盤佬有專業功具咖!睇下幾多車中,死幾多人死肯開槍

引用:
原帖由 denniscwip 於 2019-11-17 10:02 AM 發表

拆要需時 拆到一半又畀人佔仲大鑊。橫掂東鐵都要停幾日修復。唔掙在一次過。
所以咪要封左佢囉!

引用:
原帖由 220 於 2019-11-17 10:00 AM 發表

當條橋受到重量,條橋供人行,以前的壓力測試根本無考慮過重型車輛行駛,都去到橋中,橋都倒塌啦!死蠢。
一定唔會 .. 因為推石墩落橋 .. 跟本唔使大型工程車 ..

可能一個千斤頂用槓桿原理就攪定 ..

On9政府

深圳已經有間中大,將香港中大遷去深圳合併,中大原址賣俾地產商起豪宅,幫補吓特衰政府暴動中嘅經濟損失。至於中大暴徒學生,深圳校一定不接收,等呢班暴徒失學,或入赤柱大學自修。

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2019-11-17 10:05 發表

一定唔會 .. 因為推石墩落橋 .. 跟本唔使大型工程車 ..

可能一個千斤頂用槓桿原理就攪定 ..
千斤頂可以頂幾高你知唔知嫁

引用:
原帖由 Avan_chan 於 2019-11-17 08:48 AM 發表
早前示威者與防暴警察爆發激烈的沙田中文大學二號橋,在今日(17日)凌晨零時許,有工人駕駛載運多塊大型石躉的重型車輛,駛至現場把石躉吊運上橋面後,疊起石躉封閉橋面。據東網記者在現場所見,工人駕吊臂車抵達二號橋後,逐一將重型石躉吊運至橋面,目測至少有12塊重型石躉,作為「封橋」之用,估計每塊石躉重約數噸。
據了解,由於有示威者早前從中文大學二號橋,向橋下的吐露港公路投擲多枚汽油彈及大批雜物,為讓相關部 ...
到時係橋邊爬出去跌死又入政府數

好地地起條橋方便你地出入,你班暴徒就口口聲聲話條橋係你嘅,用條橋封路威脅道路使用者安全,依家就話你知唔係你班暴徒想點就點。

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2019-11-17 10:01 發表

依家係佢地會係橋上攻擊橋下既車同東鐵 ..

政府點解重要放呢 D 野係到俾佢地有機會使用 .. 

呢個係重點 .. 明唔明 ..

我寧願政府派警方 24 小時註守 .. 再出事最小都有警方付責 ..

依家求其放幾個石墩就當交差 .. 再出事又邊個付責呢 ??

中大同段校長嗎 ??

哈哈哈哈哈 ...
學校係校方管理,段狗係有責任看管自己路段禁止重型車輛進入。
出事都是校方責任。

引用:
原帖由 ScottXe 於 2019-11-17 09:54 AM 發表

為何政府不攻入中大捉拿暴徒和恐怖分子,校長已説不是地們學生
要先讓暴徒露出本性,市民先會理解政府點解要咁做,塞住反對派把口,政府先會做到野,香港人就係咁

文宣是假,防暴有理!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]