• 瀏覽: 43,724
  • 回覆: 462
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 220 於 2019-11-17 09:47 AM 發表

你咁講,就算拆條吊橋,都可以偷香港吊車去其他地盤偷石躉從山坡滾下去。
山下滾下去 .. 應該不能到山腳的公路或者路軌 ..

橋上可以直接攻擊 .. 

跟本就係兩回事 ..

熱賣及精選
射殺暴徒是唯一解決方法

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大漠風沙 於 2019-11-17 09:26 AM 發表

封能埋中大啦!暴徒基地!
贊成,封左中大,等佢成為死城,一年後清拆,土地拍賣,增加的政府收入分派給所有受影响的香港人。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 denniscwip 於 2019-11-17 09:31 AM 發表

封都唔撤底。炸咗條橋算啦。仲有長遠要將中大搬去大鴉洲。
伶仃島好D

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2019-11-17 09:33 AM 發表

政府唔應該封2號橋,而係應該封中大。。。
支持封左中大!

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2019-11-17 09:49 AM 發表

石墩係由人用機器去搬上橋 .. 即係可以由人用機器推落橋 ..

一間大學 .. 造一台這樣的機器 .. 難度應該不把 ..

重未計幕後黑手呢 .. 就好似一個粗心大意既吊車司機將吊車停係二號橋附近 .. ...
其實你講咁多,都係唔想政府做野去阻住班曱甴做(大事)?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 1968HK 於 2019-11-17 09:52 AM 發表

有三大立國障礙,洗廁所/洗碗/扔垃圾
曱甴識得屙屎唔識得抹屁股。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2019-11-17 09:55 發表

山下滾下去 .. 應該不能到山腳的公路或者路軌 ..

橋上可以直接攻擊 .. 

跟本就係兩回事 ..
當條橋受到重量,條橋供人行,以前的壓力測試根本無考慮過重型車輛行駛,都去到橋中,橋都倒塌啦!死蠢。

引用:
原帖由 香港狂野的神 於 2019-11-17 09:35 AM 發表

堅定流

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2019-11-17 09:03 AM 發表

政府好笨 ,, 送甘大殺傷力既武器俾暴徒 ..

當暴徒再攻佔二號橋 .. 就可以用石墩攻擊橋下既車同火車 ..

將來東鐵俾暴徒用石墩攻擊 .. 就係政府既錯 ..

應該今日就動手拆左二號橋 .. 以絕後患 .. ...
啱,炸橋,斷後患

用我手中一票, 投贏面大建制派, 踢走反中亂港泛暴派......

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 220 於 2019-11-17 09:54 AM 發表

製造吊機車要有鋼材熔爐,你講所謂粗心大意吊車司機,全港都有,你擔心多餘,唔一去橋取石,去所有建築地盤或新界空地有大量這類石躉,你防不如防止佢哋做高達出來啦! ...
依家係佢地會係橋上攻擊橋下既車同東鐵 ..

政府點解重要放呢 D 野係到俾佢地有機會使用 .. 

呢個係重點 .. 明唔明 ..

我寧願政府派警方 24 小時註守 .. 再出事最小都有警方付責 ..

依家求其放幾個石墩就當交差 .. 再出事又邊個付責呢 ??

中大同段校長嗎 ??

哈哈哈哈哈

要治本先得

派幾個警察守住就得,有槍使能怕

引用:
原帖由 大漠風沙 於 2019-11-17 09:26 AM 發表

封能埋中大啦!暴徒基地!
用暴徒留低嘅火種燒山,徹底殺校

用我手中一票, 投贏面大建制派, 踢走反中亂港泛暴派......

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MySamSam 於 2019-11-17 09:50 AM 發表

炸左條橋咪跌落條路軌度!!可以思考下先講嗎
拆要需時 拆到一半又畀人佔仲大鑊。橫掂東鐵都要停幾日修復。唔掙在一次過。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]