• 瀏覽: 47,781
  • 回覆: 462
  • 追帖: 3
+11
引用:
原帖由 REM5 於 2019-11-17 09:22 發表

你是否高估這班癈青的能力呢?這班癈人只是會發一下脾氣,以人多去欺負一些老弱婦孺。要他們想辦法去搬大石躉真的不太可能!這班癈物只適合用來填海! ...
有道理
政府應該盡快開通番條鐵路,明日星期一又返工返學日子; 長遠設想是否要在該段鐵路加建一道保護屏,更可保障列車輸電不受影響,保持暢通;對避免颱風吹斷樹壓毀電纜都好呀.

長遠策略應將二號橋永久拆除

引用:
原帖由 哪singh 於 2019-11-17 10:39 AM 發表

聽講馬桶被炸!冇地方柯屎,所以立國不成
咁個屎忽有無炸親

暴徒同夥無腦架

引用:
原帖由 greencentury 於 2019-11-17 10:56 AM 發表

以中大的炸藥,一個石屎躉都炸唔開
佢地會去煲底偷d化學品返來亂溝
到時分分鐘溝到核爆

暴徒已經同中大割席互吊,中大學生引狼入室自廢武功呢家連廁所都無得用俾班外來爛仔打爛晒,哈哈!革命未開始已經內訌爆肛!

封鳩埋間仆X大學啦

引用:
原帖由 求知客 於 2019-11-17 10:57 AM 發表

有道理
政府應該盡快開通番條鐵路,明日星期一又返工返學日子; 長遠設想是否要在該段鐵路加建一道保護屏,更可保障列車輸電不受影響,保持暢通;對避免颱風吹斷樹壓毀電纜都好呀. ...
東鐵開唔到架啦

引用:
原帖由 richardli008 於 2019-11-17 10:59 AM 發表
暴徒已經同中大割席互吊,中大學生引狼入室自廢武功呢家連廁所都無得用俾班外來爛仔打爛晒,哈哈!革命未開始已經內訌爆肛!
暴徒快d去報復啦
我等睇佢地占領學牲會

引用:
原帖由 Avan_chan 於 2019-11-17 08:48 AM 發表
早前示威者與防暴警察爆發激烈的沙田中文大學二號橋,在今日(17日)凌晨零時許,有工人駕駛載運多塊大型石躉的重型車輛,駛至現場把石躉吊運上橋面後,疊起石躉封閉橋面。據東網記者在現場所見,工人駕吊臂車抵達二號橋後,逐一將重型石躉吊運至橋面,目測至少有12塊重型石躉,作為「封橋」之用,估計每塊石躉重約數噸。
據了解,由於有示威者早前從中文大學二號橋,向橋下的吐露港公路投擲多枚汽油彈及大批雜物,為讓相關部 ...
又引出另一問題,條橋如果冧咗咁點?下面就

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2019-11-17 09:03 AM 發表

政府好笨 ,, 送甘大殺傷力既武器俾暴徒 ..

當暴徒再攻佔二號橋 .. 就可以用石墩攻擊橋下既車同火車 ..

將來東鐵俾暴徒用石墩攻擊 .. 就係政府既錯 ..

應該今日就動手拆左二號橋 .. 以絕後患 .. ...
永久封閉二號橋同大學站!

引用:
原帖由 michael 於 2019-11-17 10:58 AM 發表
暴徒同夥無腦架
有腦就唔駛炸爛個屎塔

香港政府太仁慈!按國際標準,呢班仆街應該死响亂鎗掃射!

引用:
原帖由 Avan_chan 於 2019-11-17 08:48 AM 發表
早前示威者與防暴警察爆發激烈的沙田中文大學二號橋,在今日(17日)凌晨零時許,有工人駕駛載運多塊大型石躉的重型車輛,駛至現場把石躉吊運上橋面後,疊起石躉封閉橋面。據東網記者在現場所見,工人駕吊臂車抵達二號橋後,逐一將重型石躉吊運至橋面,目測至少有12塊重型石躉,作為「封橋」之用,估計每塊石躉重約數噸。
據了解,由於有示威者早前從中文大學二號橋,向橋下的吐露港公路投擲多枚汽油彈及大批雜物,為讓相關部 ...
所以說政府的廢物真係絕頂聰明

引用:
原帖由 秋天白滑的樓奴 於 2019-11-17 11:01 AM 發表

又引出另一問題,條橋如果冧咗咁點?下面就
橫掂火車有排都開唔到
咪由佢淋

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]