• 瀏覽: 8,289
  • 回覆: 56
+5
引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-11-16 06:17 PM 發表
點解冇人指罵嘅。
差佬出嚟實比人小老母喎。
喂!勇武派!光復香港喎,仲唔去打解放軍。
點解果班狗勇,唔出來掟氣油彈?同埋班豬閪和理賤種,唔扮街坊出來吊你老母?怕 ?驚?我就真係吊你老母,無膽狗 !

引用:
原帖由 一個普普通人 於 2019-11-16 07:03 PM 發表
記者冇人性...以為其他人都係...
記者,朋友你仲以為香港仲有?唔好咁天真啦!
香港記者=美國狗,賤人,大話狗,打市民暴徒,賤種,狗賊,賣國賊,人形豬閪!

面人哋畀,架自己丟

well done.

引用:
原帖由 一個普普通人 於 2019-11-16 19:03 發表
記者冇人性...以為其他人都係...
妓者本性就係撩客

香港記者超級小學雞,同解放軍軍官智慧可見一斑

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-11-16 06:17 PM 發表
點解冇人指罵嘅。
差佬出嚟實比人小老母喎。
喂!勇武派!光復香港喎,仲唔去打解放軍。
係喎!點解唔見「街坊」出嚟屌老母既!啲「街坊」死撚晒去邊呀?

民主派與民為敵

一批解放軍駐港部隊官兵在軍營外的浸會大學校園附近清理路障。

二十四名民主派議員發表聯合聲明,強烈譴責駐港解放軍步出軍營清理路障,認為違反《基本法》第14條,《駐軍法》第9條、第11條及第14條。

民主派議員已就事件在立法會大會提出緊急質詢。

政府發言人回應說,駐港解放軍協助淸理路障純屬自發義務性質,並非特區政府請求協助。

根據《基本法》第14條,列明在特區政府必要時,可向中央政府請求駐軍協助維持治安及救災。

政府去年回應解放軍協助清理超強颱風山竹襲港後的塌樹指,從未啟動《基本法》第14條,當時駐軍是應邀參與公益活動,無牴觸相關法例規定。

無綫新聞 - 一批駐港解放軍清理路障 24民主派議員發聲明譴責 http://news.tvb.com/local/5dcff9c2e60383bb0a9871a6

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2019-11-16 09:55 PM 發表
民主派與民為敵

一批解放軍駐港部隊官兵在軍營外的浸會大學校園附近清理路障。

二十四名民主派議員發表聯合聲明,強烈譴責駐港解放軍步出軍營清理路障,認為違反《基本法》第14條,《駐軍法》第9條、第11條及第14條。

民主派議員已就事件在立法會大會提出緊急質詢。

政府發言人回應說,駐港解放軍協助淸理路障純屬自發義務性質,並非特區政府請求協助。

根據《基本法》第14條,列 ...
因為果d泛民係仆街

引用:
原帖由 日出東海 於 16/11/2019 19:10 發表

點解果班狗勇,唔出來掟氣油彈?同埋班豬閪和理賤種,唔扮街坊出來吊你老母?怕 ?驚?我就真係吊你老母,無膽狗 !
平反六四都唔敢叫

引用:
原帖由 zoe~berry 於 2019-11-16 07:09 PM 發表
d黑妓咁白痴成日追問幾多人
自己數啦白痴仔
你都話佢白痴,可能多過拾隻手指數唔惦呢?

黑記從來只有出醜

這些記者沒內涵能少說兩句嗎?
香港人的面都比你丟清了。
實在有失體統和尊嚴。

引用:
原帖由 richardli008 於 2019-11-16 07:07 PM 發表
應該問返記者:
解放軍:你地係邊間傳媒?
記者:網媒
解放軍:你地有幾多讀者/觀眾
記者:都好多喎
解放軍:即係幾多?
記者:總之好多啦
解放軍:你地唔驚黑衣人咩?
記者:(心諗我地咪係黑衣咯) ...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]