• 瀏覽: 1,995,702
  • 回覆: 37
  • 追帖: 470
+256
引用:
原帖由 neverdear 於 2020-9-3 10:12 AM 發表

別再說這種套路了。

你得閒就自己數下,我到底有少回應是靠著你們的幫助才能完成。
係吾係黎搞事根本一清二楚。

而且我說係吾係吾可以有雜音由始至終只針對走來槓的人,一直也沒針對樓主。 是誰時不時就扯上樓主來增加自己的權威性,明顯不是我。

其實你地真係齊心,全部拉黑我。 當我一天能有10個留言廢話,能影響你們什麼? 還不要算這事件未發生前,我只怕一個月也不見得有一個留言。 是誰讓我這 ...
其實你講好多無謂嘢 但係就唔係論點對駁 你成日諗住好多人想拉黑你 相信係你諗多咗 樓主講嘅森林法則 喺呢度係樓主說了算 我哋再講都係無謂 呢一點我上面講得好清楚 呢個森林係樓主嘅 有乜嘢梗係搵佢主持公道啦 有冇人大過樓主 當然有 就係呢度嘅版主 佢喜歡刪咗你貼都得 咁仲有冇大波士 當然有 香討個老闆 幾時都可以禁止任何人嘅發言 呢一個就係正正統嘅森林法則 強者掌握嘅權力 如果你唔滿意呢度嘅森林法則 你大可以去製造另一個森林 甚至製造比樓主更加強大嘅森林 呢樣嘢就要睇本事啦 如果冇咁嘅能力嘅 希望唔好破壞呢度嘅森林法則

引用:
原帖由 neverdear 於 2020-9-3 10:27 AM 發表

就照你所說的森林法則,這裡就只有樓主的權限是較大。
而其他人是一樣的吧,那就別在這擺顯,管東管西。

不過點都多謝你的回應,讓我又多一個留言 ...
當然啦 除咗樓主權限大 其他人全部一樣 喺森林法則裏面 喺呢度樓主說了算 但係其他人有幾多影響力 就係睇其他人係出面講嘅嘢 出面嘅森林 好似馬兄 牛兄 嘻哈 喺出面講嘅嘢有一定嘅影響力 如果你想追上佢哋 就要喺出面努力 如果唔係嘅話 就只有畀人覺得你喺呢度黐人氣 有賴樓主呢度嘅人氣 用嚟提高自己嘅影響力 或者存在感

引用:
原帖由 neverdear 於 2020-9-3 10:55 AM 發表

咪玩啦,一個討論區能有多大影響力,增加係討論區的影響力吾通可以轉化為現實作用?

我又再多謝你的回應
回埋你呢一次 你話呢度有冇影響力 你覺得冇嘅話 點解每一次有人留言畀你咁開心 喺度話又可以再留言 點解我哋會肉緊 因為喺呢度 最喜歡睇嘅 就係樓主嘅發言 幾年前試過 有人搞事 令到樓主要刪帖 唔希望呢件事再發生 你嘅留言不重要 但係樓主嘅留言 係好多人等待 所以唔希望係森林裏面 有人亂咁玩火 結果燒咗個森林 要盡快將火撲熄

引用:
原帖由 derek2020 於 2020-9-3 07:18 PM 發表

哈哈哈哈, 你出句咁既回覆, 都有27個Like, 樓主果然魅力非凡!

幾時拉黑就唔好提啦, 如果唔係見到似曾相識的場面, 或許我也不會再在這裡發言.

不如咁講, 雖然, 你有些論點我是不同意, 但其實, 你是我對中國認識的啟蒙老師.  我是看了你的文章, 才開始對中國改觀.

至於你會看到我出文, 咁好明顯係因為, 你唔係在這一版拉黑我吧! ...
有乜所謂呀 你都拉黑我啦 我問你啲五代機喺邊度起飛 冇咗沖繩機場之後 你答我唔到 淨係話美國志5代幾好厲害 你話日本會幫美國打中國 我話我羅斯如果打日本嘅時候 日本會亡國 咁都會幫手打中國 你答我唔到 咪又係拉黑我 唔好話人 你自己都係咁

馬兄講得冇錯 喺呢度最主要係睇樓主 不過因為樓主 引入咗一批高質人質嘅討論 所以基本呢個貼非常高質 我喺出面經常同人鬧交 但係喺呢度唔會 就係唔想樓主呢個貼成為鬧交嘅地方 希望喺呢度睇貼嘅人 唔好污染呢個地方 唔喜歡睇嘅 拉黑咪算囉

引用:
原帖由 Astro_0 於 2020-9-24 09:14 PM 發表

美國打中國,中國肯打嗎?
兩國打仗,如果勤勞嘅中國輸掉了,就真係沒天理!
美國行半個地球過嚟 都要同中國打 中國可以唔打咩 不過如果打唔過 就唔係返屋企咁簡單 係喺亞洲所有嘅霸權都會消失

引用:
原帖由 Kai_Fong 於 2020-9-27 09:56 AM 發表

咁即係成個亞洲, 都會畀美國吞併埋, 然後再分開做幾個州?!
美國嘅作風 唔係吞拼其他國家 佢嘅作風係控制國家嘅管理層 做出的決定有利美國 道德層次上高一啲 定唔係吞拼 殖民 用民主自由控制你 南韓日本 都係咁控制 日本有人提議中日貨幣互換 提議嘅人全部無厘頭死咗

引用:
原帖由 Kai_Fong 於 2020-9-27 12:24 PM 發表

但係Trump爺嘅作風, 有別於以前嘅美國總統, 如果佢真係連任到, 分分鐘癲起上嚟, 連對外政策嘅作風都改變埋, 改為唔理三七二十一, 吞併咗人哋國家先講。 ...
除非佢想美國霸權完全消失 佢咁做全世界都會防備佢 損失好大好大 幕後再蠢 都唔會畀佢咁做 成盤棋會輸曬

鍵盤翻頁
左右