• 瀏覽: 1,996,007
  • 回覆: 13
  • 追帖: 470
+256
引用:
原帖由 ina_macau 於 2020-1-7 01:23 AM 發表

呢個係精神病,黃人果然同柒無譜一樣有病唔食藥,龍門周圍搬,自吹自擂無J都要打飛機。
華姐説過一句很好笑的笑話,米國自己有病知要別人吃藥,病怎會醫好@@

引用:
原帖由 hk_mask 於 2020-1-30 05:38 PM 發表

果啲相洗啲錢搵啲臨記大把有得你作新聞!🤭
果D分分鐘是高尚黃人演員來的

引用:
原帖由 dragonauyong 於 2020-1-29 04:24 PM 發表
K兄,當國內的肺炎疫情受控後,我擔心利國內會利用疫情因素來 控制自由行簽證嚟香港。
不用擔心了,已經做左。

引用:
原帖由 DHMO 於 2020-1-29 09:14 PM 發表

為什麼要擔心呢?香港人不是很強,不用靠人靠自己就可以嗎?😏
對呀,無事就話自己香港自己救,有事就話人地吾來救佢。幾高尚既情操。

引用:
原帖由 WILSON-QE999 於 2020-3-7 04:46 AM 發表
新冠"天滅老美"的一刻,正是"統一台灣"之時。
😘😘😘😘😘👏👏👏👏👏
這是型肺炎,銀有兩邊,有好有壞啊😉

引用:
原帖由 WILSON-QE999 於 2020-3-8 02:50 AM 發表

老美如今手足無措的反應,有點令我驚奇!
唔通佢地d生化武器都只不過喺孤注一擲?無諗到變異嘅機會和變種反擊?
如果老美真喺咁弱智,都喺抵L死!
今次新冠美國真喺大L鑊!我估美國大概將會五千萬人會受感染!超過一百萬人死亡!
老美發起一場戰爭,結果自己死一百萬人!
只能話on9無極限!😎! ...
我只覺得老尾太軽敵,以為貿易戰真的打贏左。同樣陰謀論既我假設老尾諗住放一只sars改良板病毒入華就能搞直大陸。我只知作為要有所作為既大國,大陸可能已經盤算過所有敵人來犯既情況,包括生化戰……由大陸日以繼夜咁找出毒株,我就估下佢下一步就係小小改良然后反攻,傻特講既有病可以番工,吾洗帶口罩,會自然好番……係基於佢地最初放出去既病毒,改良左既我諗佢未有資料掛,佢宜家封鎖消息,禁言,黃L說的燒屍呀,虛報呀,係會出現在黃L的契哥國啊!真活該。(純個人吹水推測,不喜勿插)

引用:
原帖由 RockMe 於 2020-6-27 12:34 AM 發表

接受招安,
就要和盤托出,
出賣舊戰友.

李漢奸和陳四萬現在只是投石問路,
仍有變數.
E兩個做左成世漢奸點改呀?阿爺會信佢?揾條繩綁著自己跳海好過啦,投咩忍野石姐!

引用:
原帖由 藍莓奶昔 於 2020-7-1 06:00 AM 發表

好想香港可以快快清洗同改造成功,為國家效力
但一諗起已被洗腦既大中甚至小學生,龐大既黃公務員,黃醫護,黃教育界,黃司法界,黃傳媒,就覺得長路漫漫。。。 ...
適當時候來一個當頭棒喝可以加快過程的,往正面點看看吧!而且若真需要,還會再有棒喝的,我信阿爺仲有招的。

引用:
原帖由 keithyiuchipan 於 2020-7-3 06:39 PM 發表

別曲解國安法的絛文, 不是要求大家不批評或監測政府, 而是不要挑起對政府的仇恨.
真正愛國愛港人仕亦不會憎恨泛暴, 我們會罵牠們,但絕不會仇恨, 因為仇恨只令我們自己活得不開心, 而且亦令我們做錯事而不自知.
看看那些參加暴動的人, 為何可以狼狼的去傷害不相識的人, 就是牠們心中的仇恨, 不知何時牠們被人種下了仇恨中國, 仇恨政府, 結果他們現在是人嗎? 你想港人心中只有仇恨嗎? ...
我本人係吾會對黑暴L有仇恨之心的,但正如歷史上奸人輩出,我都吾會仇恨秦懀咁囉,因為奸邪終有一日會伏誅的,天理循環,報應不爽,若果吾係咁,世界秩序都亂了,就甚么也不用顧慮了,人同禽獸也不分彼此了,回復到原始時代就甚么也不用説了。

引用:
原帖由 ffdsf 於 2020-7-9 09:47 PM 發表

認識一個培正學生,8年前初中時對大陸不反感,去大陸自由行時重買了一朶紅星的帽,回港後已有部分同學話是共匪的帽。由於他是教友,受朋輩影響,對內地近年做法不認同,例如維吾爾族的教育營,改動聖經等等,佢哋的收到的資訊好偏面,自然對內地印象變差。加上近年媒體,社會有地位的人惡意煽惑。對入世未深,未有國上家觀念的年輕人容易誤入歧途。 ...
就好似果個忍樣肥背奧日日屈大陸咁,總有人會信咁囉!

引用:
原帖由 kallan 於 2020-7-9 09:04 AM 發表

是的,攬炒本身就是在一個沒有民族之下而一齊仆街,這本身已經是不合邏輯,但細思提出這攬炒的都是一些鐵飯碗如公務員、學者、褔利團體和其他有保護性的工作,所以攬炒只是先將其他人推倒,自己生活有保障的情況下,這反而提升自己的存在價值,而在民生方面亦正正乎合這類人的長遠富貴,因為當一個社會沒有動力的時候,營商環境差了,就業率不足時,物價、樓價等等就落,,,但這並不影響一眾公務員和特權國體的購買力,所以在 ...
現在要公務員宣誓,我都偷偷笑,這群食飽無休米,宣完誓后大把野可以跟進佢地,香港太多冗人,特別係公暮園,走多D好行夾吾送,香港重新出發。

引用:
原帖由 kallan 於 2020-7-17 09:06 PM 發表
台灣軍演經常死人的原因?
台灣自從老蔣轉進台灣之後,經常演習又經常死人,在老蔣時期那種演習事故可以講每一場都會死三廿拾人,而台灣一直為傲的海龍水鬼部隊,更是台灣的標干,而水鬼的常態操練就是眾人(忘了六或八人)抬著橡皮艇在海灘競走,而訓練衝岸時,就必然因大浪而令到橡皮艇反轉,故此,翻艇是正常訓練現象,而水鬼亦經常用翻艇回復作為表演項目,故此這回的翻艇死人是不可理解的事情,事後認為是頭碰到艇沿硬物所 ...
有條柒頭大媽剛剛講話呆灣安全靠防衛,口都未合埋就墮機,都仲係靠把口防衛好D,咁似佢經常去搖尾乞憐(吾係卑躬屈膝呀)既主子一樣既,都係得把口,狗瘦主人羞😂🤣

引用:
原帖由 kallan 於 2020-7-17 10:00 PM 發表

有時不是想講衰台灣,如果不將現象講出來,真係會害死很多人!
台灣軍備貪污大家都知,到手軍備再倒賣又不是什麼秘密,全台職業軍人都知,上層亦知,而民間作為收購的商人亦知,台人子女去軍訓,只是履行一些義務,這是十分正常,大家都是點到即止,現實如果台海真的打仗,逃兵相信是大量出現!
本來兩岸現在的軍力已經一面倒,但台灣政府還有一個夢,就是美國會代其出頭和大陸打仗,即使將台灣賣掉亦是甘心,問題就是美 ...
講大話既至高景界就係連自己都信左係真既,而且還當成真理到庶宣揚,港孩與呆娃就咁一拍即合。呆人常掛在口邊既呆灣民主有幾好,全球華人最民主既角度……真係得啖笑。拼外交仲好笑,剩下來的肛交角,我看有幾多個仍算是個國?我地腫筒係好重視肛交架,而且定期會去搞一搞。軍事方面,因為有軍隊才算是個國,咁就點都要維持,主子有咩退役野當珍品的買來用,係主子保護呆灣既証據啊!😂😂😂

引用:
原帖由 ice0625 於 2020-8-4 11:43 AM 發表

今天抖音事件對於中國出海發展第四權雖然係一大錯折,但經過呢件事可以將所有中國人從幻想拉返到現實,即係就算你跟遊戲規則玩,只要遊戲規則唔係自己訂,只要你比規則制訂人玩得好,威脅到對家,都會俾對家以莫須有罪名一鋪清袋,所以丟掉幻想,準備鬥爭係呢個中美關係白熱化階段既硬道理,只有自強不息,拿回規則制訂權,話語權先至可以長治久安 ...
重來都是這樣的,例如乒乓球,羽毛球,中國比鬼佬玩得好,於是規則就改……西方就係如此醜惡的