• 瀏覽: 1,995,936
  • 回覆: 23
  • 追帖: 470
+256
引用:
原帖由 ecwce 於 2020-8-3 10:35 AM 發表

信者得救嘛
神愛世人, 但你要先入會
神愛世人,但更愛西人

引用:
原帖由 4300dtns 於 2020-8-7 02:05 AM 發表

重來都是這樣的,例如乒乓球,羽毛球,中國比鬼佬玩得好,於是規則就改……西方就係如此醜惡的
最pk係利用國際禁藥組織嚟打壓中俄,仲批准歐美病貓運動員合法食禁藥

引用:
原帖由 nldw 於 2020-8-29 06:04 PM 發表
信國家, 中央一定會保障自家糧食供應, 到現時為止我們的糧食生產都是供多於求,不浪費是中國傳統美德,
以下中央台的報導,

中國糧食這麼多,為什麼我們還要進口?農業農村部解答來了  
來源:央視網  |  2020年04月06日 10:49
                                                                          ...
我們國家領導人真是高瞻遠矚,高一般西方領袖好多班

引用:
原帖由 kane1101 於 2020-8-30 09:21 AM 發表

世界各國都入中國投資,美國依家你敢去?抖音咩事?華為咩事?中資股由美國入返中國你睇唔到?

世界工廠即係有貨啦,中美開戰的話,請問美國尐貨自己做?買其他國家?

基地多即係開支大,印錢
美國爆果下諗起都正

尾蟈再次變大 ...
中美一開戰,特朗普要即刻取銷部份貿易制裁,唔係無零件造新武器

引用:
原帖由 ho618 於 2020-8-30 05:34 PM 發表

問下咋麻,你解釋咁多做咩姐
你話唔係我實信你既
已blacklist, 一心入嚟搞事

引用:
原帖由 迷失一號 於 2020-9-1 05:39 PM 發表

認同好多華人都有恐白皮症!有一種情況好明顯既就係...當一個外國人係香港/華人地方問路,好多華人一聽到英文就好似見鬼咁耍手擰頭話自己唔識英文,但同一情況如果一個華人去到外國想問路,但好驚自己英文唔好,怕外國人聽唔明!!
我成日都唔明點解唔識英文就好似低人一節?!你去到人哋嘅地方唔識當地語言而害怕好正常,但點解一個外國人來到華人地方唔係應該係個外國人唔識國語而害怕㗎咩??點解又係華人唔識聽 ...
香港教育制度成績好就讀英中,潛移墨化下就覺得英文好就高人一等,睇少英文差嘅人

有人擺明係度撩交嗌搞事,三個入面我已拉黑兩個

引用:
原帖由 nldw 於 2020-9-2 04:22 PM 發表
這是英國牛津大學的新聞,大家看到這圖, 有什麼感覺

https://www.ox.ac.uk/news/2020-0 ... dents-special-award

雖然不知道他們的國籍,希望用事實說服偏見.這些都是年輕人,未來一定不會是西方.當我們的土壤合適時,便會看 ...

教授似係姓崔嘅中國人,研究團隊同蘇州有關,再睇下長相,應該大多數是中國學生吧

引用:
原帖由 smalllady928 於 2020-9-4 11:35 PM 發表

我也是史無前例地自豪自己身為中國人,我也會身體力行去教導我嘅仔女,一個九歲,一個七歲,佢哋己經有身為中國人既自豪感。
在黃師黃媒充斥嘅香港,能培養到細路有正確嘅民族觀念,真難能可貴

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]