• 瀏覽: 1,995,387
  • 回覆: 56
  • 追帖: 470
+256
引用:
原帖由 孺子牛 於 2020-8-29 01:49 PM 發表

中國外匯儲備數字急減,說明,中國正在消費美元,在攤牌前儘量換回最急需的物資。

最好連一元美金都不剩。
用核載DF26打落黃石公園係攤牌最好既開幕式!

佢老美除了玩陰還夠膽玩什麼?
就算老解真正登陸台灣老美亦只會得把口!
夠膽調兩條航母來撐台灣嗎?怕不怕直接被東風報銷?假如有航母真係被打殘,其餘十一艘既震懾力便沒有了。
唯有繼續玩陰。

引用:
原帖由 呢蒙尼 於 2020-8-30 11:06 AM 發表
佢老美除了玩陰還夠膽玩什麼?
就算老解真正登陸台灣老美亦只會得把口!
夠膽調兩條航母來撐台灣嗎?怕不怕直接被東風報銷?假如有航母真係被打殘,其餘十一艘既震懾力便沒有了。
唯有繼續玩陰。 ...
其實我覺得阿爺某程度係逼老美入坑
目的就是要拿兩條老美航母被東風祭旗!
從此老美所謂海上霸權便煙銷雲散

引用:
原帖由 jcfordiscuss 於 2020-8-30 11:59 AM 發表

"我們要多謝佢!"

的確! 要不然都看不到馬先生精彩的反駁.

".....歐洲史.........."

英法德其實是自己人或是世仇?

為什麼波籣人憎恨俄羅斯人? "Katyn"這部電影可能會給你一些概念. 為什麼烏克籣人憎恨俄羅斯人? 因為烏克籣人和俄羅斯人是兩個不同民族, 有自己的文化及言語. 差不多好像是蘇格蘭人和英格蘭人的歷史關係. 但是烏克籣人在俄羅斯帝國 ...
由細到大老師便教牠們屎好好食
而家就算有5蚊雲吞麵俾佢哋食牠們都寧願俾貴十倍買屎來食

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-8-30 05:54 PM 發表

你講我就直講!
我有乜地位,不就是 K 君的學生吧,連天南地北都係套 K 君的光,有乜地位,嘛討論區廢 UP 佬一個。
講文化,哈!我唔同你直講,我祗講笑話一則。
漢文化發源中原,土地肥沃,因而孕育了農耕儒家文化,而農耕儒家文化又神奇的叫這個民族富甲一方,於是幾千年就有不少其它文化意圖染指漢文化了,幾千年的戰亂,各民族終于得了一個結論,千萬不要和漢文化打仗,點解?打輸了,你要成為漢人,即中國 ...
有分析說美索不達米亞既蘇美爾文明就是從中原敗走既蚩尤

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-8-30 07:57 PM 發表

仲有點解係你們7000年而唔係我們呢
7000年係有可能的
一蚊美金個金字塔上面隻眼就係古埃及文明

不過關老美佢咩事呢?

引用:
原帖由 neverdear 於 2020-9-2 06:46 PM 發表

樓友,你又係邊位呀。
今日仲咩事咁多人咁得閒, 反而我就比較忙現在先得閒睇下。

你同另一位都不用咁熱也啦。 小的就此謝過。
本身也只是我跟班長兩人之事,之後甚麼越來越多人加入了。

大家也閒著閒著沒事幹麼。 (這句係講下笑^_^)

我是真的沒什麼,本來就係志在參與,不知為什麼對方那麼有勝負慾。
之前仲吾咩以前都輸過比馬兄定吾知k兄咁。
當時已經想不通,在討論區能有什麼輸贏呢? ...
捨得入番正題未?
再離題討論我叫樓主拉黑你!

引用:
原帖由 neverdear 於 2020-9-2 08:20 PM 發表

首先,我有講關於正題的事,雖然我吾知你睇吾睇到。

第二,這裡離題的人多得多,只怕你也管不了。

第三,你吾鐘意可以學班長拉黑我。

第四,叫樓主拉黑我是你可行使的權利,但樓主拉吾拉黑我,又係樓主自己的權利。

第五,你這樣來留言,只會成為破壞的幫兇。

就係咁多啦
. ...
@kallan
拉黑佢叫佢過主啦
條食屎狗擺明來搞事

大家投票, 留名支持或反對樓主拉黑neverdear.
請接龍

支持拉黑neverdear:
1. 呢蒙尼
2.

反對拉黑neverdear:
1.
2.

關於軟實力

其實外國是有研究如何影響或殖入人類潛意識
甚至有傳CIA有做過一些mind control的人類實驗
通常我們平民被殖入潛意識係不自覺的

例如有商人會在60格的影片裡偷一格show自己的商品,睇片的人完全係不自覺,但睇完段片潛意識便殖入了那商品的印象。

又例如有些影片裡會有一些無關痛癢的情節踩低中國,說什麼二手的德國零件比全新的中國零件還要好,(其實套片是講黎巴嫩內戰)。只是兩三秒既時間我們又被輕輕的洗了一次腦了。

這些事美國最喜歡做,例子多不勝數。我們中國應該沒有做,所以這些年累積下來落差便很大了。我們由細到大被西方灌輸了不知幾多錯誤價值,切入方式往往是你最留意唔到既地方,如果沒有獨立思考能力是根本不能覺醒的。

引用:
原帖由 Moon1227 於 2020-9-5 05:50 PM 發表

關於媒體層面, 真係非常複雜嘅佈局, 所以好難去怪責外交部, 要怪只能怪我哋自己真係技不如人。(14億人入面, 如果有人能勝任此事, 早就派咗去外交部進行反擊啦)

但係橋唔怕舊, 至緊要受。君不見法能功個躲已經臭哂, 佢繼續有佢老作嘅咩? Under弱肉強食法則, 弱者要服從強者, 少數要服從多數。我哋以14億人海戰術, 總可以反擊吧? 所以我話我哋需要一百個李子柒。 每一個李子柒, 一 ...
一千個李子柒都唔及一個碧咸出嚟講兩句讚中國既野有影響力

特朗普生肺炎
這兩星期是解放台灣最好時機!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]