• 瀏覽: 1,923,925
  • 回覆: 70
  • 追帖: 544
Kallan兄早晨

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 celiacty 於 2019-11-22 07:56 AM 發表

看來在香港的美國公司可以撒了
有中國業務的不如直接去中國
老細都講明香港只會收縮,會將重點擺喺內地

引用:
原帖由 neverdear 於 2019-11-28 07:30 AM 發表

香港民主與人權法案終於簽了。
美國走實這一步,中國可以決定之後點做了
係時候關注吓黑人人權啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kallan 於 2019-12-10 07:11 PM 發表

好野黎架,集體運輸靠佢地!
高手在民間

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jasonlaw2003 於 2019-12-14 09:27 AM 發表

天行健,君子以自強不息。
天行健,君子以自強不息
地勢坤,君子以厚德載物

現代中國正朝住哩兩個目標前進,身為中國人,幸甚

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-12-14 10:01 PM 發表

青茂口岸(在建)舒緩拱北
連個站名都改埋做金融島站,橫琴IFC就係座落喺哩個島,可以理解為佔鐘之後,中央已經部署澳門某程度取代香港

引用:
原帖由 孺子牛 於 2019-12-15 12:50 AM 發表

美國對貿易戰嘅態度,就係“要維持,但不能升級”,以此表示美國係唔會停止針對中國嘅!

所以,美國先須要特朗普呢位變臉奇才,因為,對佢來講,反口覆舌,本來就係常態! ...
川建國同志師承彭登懷大師,牛兄咪當佢流嘅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-12-17 08:31 AM 發表

其實當老美今次想搞新疆時,國家除了發放二條反恐片外,就係警告美國會搞印第安問題,之後,美國就系新疆事件停止了。
美國停唔停都好,中國都要繼續關注印第安人人權,仲有北美非裔人權都要關注呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 slw81 於 2019-12-18 09:57 AM 發表

丹東草莓,陽山水蜜桃都好正
喺成都買嘅草莓,產地唔記得,又大又靚又香又甜又多汁,¥25/500g,欠缺嘅,只係包裝

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 JamesIeong 於 2019-12-19 12:40 PM 發表

不會,如果交比澳門管實衰!咁ge行政效率,幾十年都做唔起!
咁講又唔公道,澳門半島基建落後追唔上社會發展,豆潤咁細容納咗幾十萬人,重建寸步難行,就如深水埗旺角油麻地,要重新規劃談何容易,輕軌拖咗咁耐都係因為澳門半島收地設站冇得搞,氹仔段一邊起一邊等,結果等到主席嚟先通住氹仔段先,相反離島路氹區發展得比較快,無他,因為冇枷鎖,橫琴前期規劃完善,發展空間充裕,唔會出現綁手綁腳局面。

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-12-25 01:24 PM 發表

最正拱北收地起城軌
當時邊有諗過拱北口岸隔離邊會有位起站
所以澳門去內地十分方便,過拱北搭城軌到廣州南轉車,海濶天空

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-12-25 03:20 PM 發表

地鐵通咗3-4條
城市向南發展天府新區
起緊西部最大機場
成都已經開通咗六條地鐵線,最方便係通咗雙流機場,春熙路太古里一帶十分繁華,比銅鑼灣有過之而無不及

引用:
原帖由 hanE 於 2019-12-25 05:53 PM 發表

請問港珠澳大橋過咗之後去珠海交通方便嗎?未去過,想試吓呢條路去湛江。
金巴去到大橋珠海口岸,有市內專線去到城軌珠海站,就喺拱北口岸旁邊,非常方便,車費十蚊,至於去湛江,我有朋友係嗰邊人,交通我問問先

引用:
原帖由 hanE 於 2019-12-25 06:16 PM 發表

唔該哂,我知珠海有車去湛江就是不知大橋到車站有冇公共交通。
啱啱問咗朋友,拱北有大巴去湛江市,最夜八點幾,車程大約五個鐘

大橋口岸出咗珠海關,坐市內專線,指示好清晰,目的地城軌珠海站,點對點,中途不停站

引用:
原帖由 風天小畜 於 2019-12-29 12:14 AM 發表

現在三國巳完全企在一起,咁大問題就來了

就係過去美債巳被大拋,但還有日本這接盤俠硬食,過去一年巳接千多億美元

人家現在巳投向中國,咁日本仲會否做接盤俠??

短期上應仲會做,但中期一點就難講

其實日圓本身都係儲備貨幣的一種,雖然無歐元美元咁夠格

但理論上都無需要渣過萬億美元的美債

六七年前三國巳搞自貿區,但當時日本兩位主理高官同時離 ...
以我理解,李克強口中嘅三國並非魏蜀吳,而係戰國時代中三國聯合抗秦。😁

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]