• 瀏覽: 1,923,862
  • 回覆: 9
  • 追帖: 544
無限支持

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
你行每一步棋都在我掌握之中

回覆 引用 TOP

它! 主宰世上一切
它的歌唱出愛
它的真理 遍佈這地球
它! 怎麼一去不返
它可否會感到
烽煙掩蓋天空與未來 !

回覆 引用 TOP

睇見馬兄嘅回覆 ,就係現時嘅中國 對著呆灣嘅小弟

回覆 引用 TOP

一張亮麗嘅成績表,遠勝 於西方國家的什麼軟實力

世界未來格局討論區

中國人: 我們都看見未來是一片光明的

偽中國人: 你們不要再圍爐了,就算美國現在是多麼的不堪 ,只要我不提起你們是不會知道的

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-9-19 11:28 AM 發表

你提起他們還是不知,裝睡的人不可能被叫醒!
這二天,又吹河童的夥伴上時代雜誌的封面,這就是裝睡的人的 “軟實力” 安眠藥,除了圍爐的,誰還要吃呢! ...
馬兄你好,我跟隨k兄嘅文章已經好多年, 而最令我深刻嘅一句就係

點解香港嘅廣告會有英文出現

那個時候我恍然大悟

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2020-9-19 03:35 PM 發表

淨係香港官員用英文去答人問題就已經知道中毒太深
唔緊要㗎, 美國佬用咗100年建立自己嘅軟實力, 而家只係用咗一個人嘅把口, 就將自己軟實力收皮, 咁到底呢個軟實力係厲害無比還是不堪一擊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-10-3 01:27 PM 發表

是啊!明明老尾全國病毒,都死了20幾萬人啦,經濟又差,很多人要攞免費餐食,有病又無錢醫,無工做可能連屋都無得住。
但老尾的國民好似無乜野咁既,還未有內戰,還未見有人推翻政府?
換𨍭事情發生在香港…… ...
唔係冇乜嘢 係所有傳媒禁止報導 這就是 自由民主難能可貴的地方

引用:
原帖由 kallan 於 2020-10-6 02:06 PM 發表

教宗言行的啟示作用
我先舉出近期教宗的言行再作分析,逢佩奧不獲教宗接見,當然更加不會去理會自家出產的一隻日狗!
而其言論亦提到公義戰爭的反思和現在普世制度的問題,尤其是其言論是有在質疑現在的制度性。
結構是否不合時宜,這當然是在講以美國為首的價值觀!
人類發展一直以來,統治者都是以各種方式去管理人民和排除異己,這個不用多說大家都明白,但作為天主教從基督教分裂出 ...
雖然共產黨已經在神之上 但佢一直生存在平民之下

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]