• 瀏覽: 1,995,649
  • 回覆: 7,485
  • 追帖: 470
+256
引用:
原帖由 kallan 於 2020-7-1 12:34 AM 發表

中央可以介入。都唔係好大件事,都唔駛槍斃,最多終身監禁!
我對呢個怯懦港府有說不盡的厭惡!
就好似二十幾歲仔仲拉住阿媽裙腳飲奶奶咁!

引用:
原帖由 kallan 於 2020-7-1 12:34 AM 發表

中央可以介入。都唔係好大件事,都唔駛槍斃,最多終身監禁!
我個心黑D,點解唔死刑

其實囚終身心理折磨更大

引用:
原帖由 kallan 於 2020-6-30 10:29 PM 發表

這個是香港的金融體制開始一體化,即是香港有作用的品種就操在中央手裡,機關內的要員亦同樣在換血,故此,香港是在內部改造中!
好想香港可以快快清洗同改造成功,為國家效力
但一諗起已被洗腦既大中甚至小學生,龐大既黃公務員,黃醫護,黃教育界,黃司法界,黃傳媒,就覺得長路漫漫。。。

引用:
原帖由 smalllady928 於 2020-7-1 12:39 AM 發表

我個心黑D,點解唔死刑
 ̄死是一刀兩斷,一了百了。
而終身監禁是懸着的一把刀,不知的因素是最令人無限遐想,這才最可怕。

美國商務部表示,將根據現有的許可證豁免規定,允許向香港出口部分商品至8月28日,日後出口至香港的商品需要申請許可證,但已經在碼頭等待裝載,或運送途中的商品,可以繼續運往目的地。

商務部長羅斯早前宣布,暫停給予香港的特殊待遇,當中包括出口許可豁免。商務部說,北京實施港區國安法,削弱香港自治權,增加美國敏感商品被非法轉移的風險,所以採取相關行動。

引用:
原帖由 smalllady928 於 2020-7-1 12:39 AM 發表

我個心黑D,點解唔死刑
殺人才需填命,終身監禁加埋剝奪終身政治權利,連家屬探監都唔准,永遠只係對住三幅牆加一個鐵閘,咁先係最好結局!

引用:
原帖由 carloswkw 於 2020-7-1 09:33 AM 發表
美國商務部表示,將根據現有的許可證豁免規定,允許向香港出口部分商品至8月28日,日後出口至香港的商品需要申請許可證,但已經在碼頭等待裝載,或運送途中的商品,可以繼續運往目的地。

商務部長羅斯早前宣布,暫停給予香港的特殊待遇,當中包括出口許可豁免。商務部說,北京實施港區國安法,削弱香港自治權,增加美國敏感商品被非法轉移的風險,所以採取相關行動。 ...
有乜野特殊待遇

引用:
原帖由 smalllady928 於 2020-7-1 12:38 AM 發表

我對呢個怯懦港府有說不盡的厭惡!
就好似二十幾歲仔仲拉住阿媽裙腳飲奶奶咁!
多謝師姐講出我心中想講而又唔識講既說話.

引用:
原帖由 jcfordiscuss 於 2020-7-1 11:16 AM 發表

多謝師姐講出我心中想講而又唔識講既說話.
係呢到,都係思想相近嘅朋友,同路人😊😊😊

引用:
原帖由 smalllady928 於 2020-7-1 11:17 AM 發表

係呢到,都係思想相近嘅朋友,同路人😊😊😊
思想相近!

今日落街 突然覺得香港好似重生了。希望呢啲唔係幻覺。祝願香港可以一直繁榮落去。

引用:
原帖由 kallan 於 2020-7-1 00:14 發表
香港國安法全文
https://www.gld.gov.hk/egazette/pdf/20202444e/cs220202444136.pdf

有興趣自己睇!
謝謝分享!支持國安法,大約看了認為全面清晰,希望香港的官員,宣傳部門,教育工作者能按法理行事。更希望法官認真執行正確判決。

引用:
原帖由 藍莓奶昔 於 2020-7-1 06:00 AM 發表

但一諗起已被洗腦既大中甚至小學生,龐大既黃公務員,黃醫護,黃教育界,黃司法界,黃傳媒,就覺得長路漫漫。。。 ...
適當時候來一個當頭棒喝可以加快過程的,往正面點看看吧!而且若真需要,還會再有棒喝的,我信阿爺仲有招的。

引用:
原帖由 藍莓奶昔 於 2020-7-1 06:00 發表

但一諗起已被洗腦既大中甚至小學生,龐大既黃公務員,黃醫護,黃教育界,黃司法界,黃傳媒,就覺得長路漫漫。。。 ...
國安法法理清晰,執行機制設置恰當。看來只欠官員及教育的執行。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]