• 瀏覽: 14,564
  • 回覆: 298
+6
引用:
原帖由 notsoserious 於 2019-11-16 01:46 AM 發表
反修例風波未平,美心集團旗下的食肆及商店自9月起,因美心集團創辦人伍沾德長女伍淑清屢次發表反對示威言論,而成為被針對的對象,集團全港各區的店舖幾乎在每次示威活動中都被大肆破壞。網上今(15日)傳出消息,指美心集團旗下71間商店受到影響而暫停營業,其中包括美心西餅、美心MX、東海堂、Simply Life等,當中有10間分店更無限期停業。據了解,將停業的是已被破壞的分店,或因應道路阻塞而無貨供應的分 ...
我已經放棄香港,已經搬離部份資產去大灣區

奶共預咗

fake news... on9樓主, 唔好比人利用

引用:
原帖由 skii123 於 2019-11-16 02:15 AM 發表

你d兄弟住曱甴竇咪最有地位囉,曱甴仔,
遲下仲有監倉住呀
師兄勿動氣,呢啲仆街唔會住監倉,一生人坐係鍵盤前得把口,點有資格去監房呀!

又一班勞動階層失業喇,真係好慘!

佢地嘅「未來」咪就係俾你班暴徒破壞晒囉,手停口停,你地有冇諗過呀!

引用:
原帖由 中華移民共和國 於 2019-11-16 02:19 AM 發表

毅進仔,講廢話唔同你呢無地位人晒時間,現實出到街又咪一條廢柴
你成日笑人毅進仔,請問你咩學歷?搵幾錢一個月?

引用:
原帖由 EY731 於 2019-11-16 07:13 AM 發表
又一班勞動階層失業喇,真係好慘!

佢地嘅「未來」咪就係俾你班暴徒破壞晒囉,手停口停,你地有冇諗過呀!
這是第一批 再次攪下去 會不少結業

有啲咩咩冰室想襯亂擴大市場份額

引用:
原帖由 中華移民共和國 於 2019-11-16 02:03 AM 發表
香討唔係好多人撐美心、日日去食咩,唔好執啦
開唔到營業點去幫襯,你估正常人會學暴徒,人地拉閘都強開進入咩

政府連一條鐵路,一條隧道,一晅商舖都保護唔到。

引用:
原帖由 六月飛釘 於 2019-11-16 02:13 AM 發表
咪又係搞著打工個班。

真係摺埋,估計最少都幾千員工失業啦!

講真你反美心,罷食咪ok囉,自由選擇,但係你野蠻地要佢「收皮」,打爛佢,燒左佢,要佢冇得生存,咁樣同你哋口中的「反極權」「反霸權」又有乜分別呢?

你同中共一樣「唔順我嘅我就要你消失!」

咁係咪即係中共覺得學生很反叛,就可以出坦克壓平你要你消失?

:s ...
應該office炒人先,前線調鋪。今年前線應該出花紅,話曬緊守崗位,office就……

嘆氣!個個都對。美心d員工錯。但攪事破壞者因為沒有負擔及要負嘅責任。只負責使錢。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]